Nyhed

VIDEO: Se Iggy Pop fremføre berømt digt til musik

GAFFA.dk – alt om musik

Rocklegenden fortolker Dylan Thomas

Iggy Pop udgiver en ny musikvideo med sin fortolkning af Dylan Thomas' berømte digt ”Do Not Go Gentle into that Good Night” fra 1951. Musikvideoen er instrueret af Simon Taylor. I musikvideoen fremfører Iggy Pop en dramatisk læsning af det klassiske digt. Undervejs får Pop følgeskab af guitaristen Noveller og trompetisten Leron Thomas lydbillede, og hele lydsiden stammer fra Iggy Pops 2019-album Free. Tjek hans fortolkning af et af det 20. århundredes mest kendte digte nedenfor.

Selvom Iggy Pop fyldte 73 år i 2020, er han stadig yderst aktiv som kunstner – både live og i studiet. I 2019 udgav han som nævnt et nyt album, Freeder fik fire stjerner af GAFFA og disse ord med på vejen:

"Der er ikke som sådan noget nyt i, at Osterberg gør, hvad der passer ham – eller at der bor en begavet mand inden i den balstyriske Iggy Pop-figur, for den sags skyld. Free er en velkommen og vital påmindelse," skrev anmelderen Espen Strunk som konklusion og havde også følgende ord om udgivelsen:

"Albummet Free er en charmerende rodebutik med et sortiment, der spænder fra linjer om store pikke til recitation af Dylan Thomas-digtet "Do Not Go Gentle into that Good Night"; fra ambiente passager og mariachi-trompet til bredsider med Iggys distinkte baryton i front."

Som solokunstner er Iggy Pop især kendt for albummene The Idiot og Lust for Life, begge udgivet i 1977 og skrevet og produceret i Berlin i samarbejde med afdøde David Bowie, som Iggy Pop i den periode delte en lejlighed med i Berlin. Flere af sangene på disse album blev i øvrigt senere indspillet af Bowie på dennes albums, blandt andre Bowies store solohit "China Girl". Igennem årene har Iggy Pop kastet sig over en lang række genrer, fra punkrock til pop, croon, spoken word med mere.

I december udgav Pop ”Dirty Little Virus”, en sang om Covid-19. Han indspilledes også en fransksproget version af Elvis Costellos ”No Flag” fra Costellos seneste album, Hey Clockface.

Iggy Pop skulle i 2020 give koncert på SmukFest, der som bekendt blev aflyst grundet COVID-19. Han er ikke programsat til dette års festival, ikke endnu da.

LÆS OGSÅ: Iggy Pops kakadue Biggy Pop modtager ærefuld titel i Australien

 

p>
ANNONCE