Nyhed

Children of Bodom-frontmand død, 41 år

GAFFA.dk – alt om musik

Alexi Laiho døde efter langvarige helbredsproblemer

Alexi Laiho, der var sanger og lead-guitarist i det nu opløste finske metalband Children of Bodom, er død, 41 år, skriver Metal Hammer

"Det er med tunge hjerter og stor sorg, at vi er tvunget til at annoncere Alexi Laihos bortgang. Vi er absolut knuste over det pludselige tab af vores kære ven og bandmedlem," skriver Laihos tre tidligere bandkolleger Daniel Freyberg, Mitja Toivonen og Waltteri Väyrynen fra bandet Bodom After Midnight, som de fire dannede, da Children of Bodom gik i opløsning i 2019. Daniel Freyberg var i øvrigt rytmeguitarist i Children of Bodom.


Der er ikke oplyst nogen dødsårsag, men ifølge en pressemeddelelse fra sin manager på sin officielle Facebook-side led Laiho af langvarige helbredsproblemer i de senere år, og han døde i sit hjem i Helsinki.

Alexi Laiho og trommeslageren Jaska Raatikainen dannede Children of Bodom i 1993, dengang under navnet Inearthed. På opfordring fra deres pladeselskab skiftede de navn forud for udgivelsen af debutalbummet Something Wild i 1997. Musikken var melodisk dødsmetal, og albummet fik flotte anmeldelser. Siden fulgte yderligere ni album og en voksende national og international fanskare, inden gruppen gik hver til sit med et sidste album og en afskedskoncert 2019. Seks af pladerne toppede den finske hitliste.

Laiho blev af mange hyldet for sine evner på guitaren, og en læserafstemning på det britiske musiksite Total Guitar i 2016 kårede ham til den bedste metalguitarist nogensinde, foran John Petrucci fra Dream Theater og Mick Thomson fra Slipknot.


LÆS OGSÅ: Royal Metal Fest offentliggør nye navne

Se Children of Bodom fra Wacken Open Air 2018:


ANNONCE