Nyhed

Kristian Leth på vej med album – ny single ude nu

GAFFA.dk – alt om musik

Stormen er på gaden den 23. april

Kristian Leth annoncerer, at han den 23. april udgiver sit tredje soloalbum, Stormen. Singleforløberen "Den episke" er netop udkommet. En mere end seks minutter lang sang, han selv beskriver som en slags troserklæring. Hør sangen nedenfor.

“Jeg tror på stilhed efter storm, og at der kommer en dag, der føles som en drøm. Hvor jeg glemmer at se efter alt det, der ligger bagved og bare stoler på, at det er der. Et fyrtårn i mørket, noget at stile mod, at rejse mod,” udtaler Leth i en pressemeddelelse.


Kristian Leth har de seneste år været bosat i New York, hvor en meget hård nedlukning pludselig blev hverdag, efter Covid-19 eskalerede. De meget personlige tekster er født ud af isolationsperioden og rummer nogle eksistentielle overvejelser – om at være et menneske, der skal overkomme noget, men også et menneske, der endelig kan se lyset for enden af tunnelen efter en lang, mørk periode.

Med på pladen har Kristian Leth en lang række anerkendte musikere, både danske og amerikanske. På “Den episke” spiller den amerikanske Grammy-nominerede bassist Jacob Silver (Lee Fields, Lauryn Hill med flere) og derudover Ray Belli på trommer, Nikolaj Busk på klaver og Jacob Funch på guitar. 

Kristian Leth solodebuterede i 2012 med albummet Hjemad, som han i 2016 fulgte op med Fremmed land. Han har desuden udgivet otte album med The William Blakes siden 2008, senest Europa fra sidste år og lavet musik til flere tv-serier, senest Netflix-serien Equinox, der havde premiere lige før årsskiftet.


LÆS OGSÅ: THE WILLIAM BLAKES-ANMELDELSE: Dans og lær om Europas opløsning

Hør "Den episke":


ANNONCE