Nyhed

SOPHIE er død, 34 år gammel

GAFFA.dk – alt om musik

Den skotske dj, producer og sanger er omkommet ved en ulykke i Athen

Den skotske dj, producer, elektroniske musiker og sanger SOPHIE er død ved en ulykke tidligt i dag, 34 år gammel, skriver NME.

I en pressemeddelelse skriver en repræsentant for kunstneren til NME:


"Det er i dyb sorg, at jeg må fortælle jer, at musiker og producer SOPHIE gik bort i morges klokken 4 i Athen, hvor kunstneren boede, som følge af en pludselig ulykke.

På dette tidspunkt er respekt for familien vores prioritet. Vi vil også bede om respekt for hendes fans og om at behandle denne nyhed med følsomhed.

SOPHIE var en pioner inden for en ny lyd og en af de mest indflydelsesrige kunstnere i det sidste årti. Ikke kun for nyskabende produktioner og kreativitet, men også for det budskab og den synlighed, hun opnåede. Et ikon inden for frigørelse."


SOPHIE udgav i 2018 debutalbummet Oil Of Every Pearl’s Un-Insides. Albummet høstede fem stjerner fra GAFFAs anmelder, som blandt andet skrev: "Et af årets mest interessante hybrider fra en virkelig interessant kvinde. Stærkt anbefalelsesværdig lytteoplevelse. Jeg døber SOPHIEs stil for: Diva industrial". Albummet blev nomineret til en Grammy i kategorien Best Dance/Electronic Album. 

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: En stor, sprudlende perle helt for sig selv

Den skotske kunstner, der i øvrigt var transkønnet, arbejdede sammen med blandt andre Madonna, Lady Gaga, Charli XCX, Vince Staples, Arca, Kim Petras og MØ, sidstnævnte på singlen "9 (After Coachella)".


SOPHIE optrådte på Distortion Ø i 2015 med QT som gæstevokalist og på Roskilde Festival 2019. Hun var også programsat til Vega i oktober 2018, men måtte deværre aflyse. 

Opdatering:

Ifølge sit pladeselskab Transgressive Records døde SOPHIE ved en faldulykke.


"I overensstemmelse med sin spiritualitet var hun klatret op for at se fuldmånen og faldt desværre ned," skriver pladeselskabet på sin hjemmeside

Se musikvideoen til SOPHIEs "Faceshopping" fra 2018:


ANNONCE