Nyhed

Hør Volbeat fortolke Metallica fra kommende hyldestalbum

GAFFA.dk – alt om musik

Michael Poulsen & Co. har kastet sig over "Don't Tread On Me"

Metallica er i fuld gang med at tælle ned til det store cover-boksalbum The Metallica Blacklist, hvor hele 53 kunstnere fortolker et nummer fra bandets storsælgende, selvbetitlede 1991-album, også kendt som The Black Album. Anledningen er, at det den 12. august er 30 år siden, albummet udkom.

Denne gang gælder det Volbeat, som har kastet sig over "Don't Tread On Me". At Volbeat medvirker på hyldestalbummet, kommer ikke som den helt store overrraskelse, da bandet blandt andet fik deres amerikanske gennembrud ved at turnere som opvarmning for Metallica i USA tilbage i 2009, og de gjorde det igen i 2017. Lars Ulrich kvitterede ved at gæsteoptræde til Volbeats koncert i Parken i 2017. Hør Volbeats fortolkning nedenfor.

Om sangen siger forsanger i Volbeat, Michael Poulsen i en pressemeddelelse:

”Vi ville ikke røre nogle af de store hits fra albummet, hvilket er ret svært, fordi de alle er hits på sin vis. Vi forsøgte at vælge en sang, som man ikke hører lige så meget fra det album, og det vigtigste var at vælge en sang, som vi kunne transformere til en Volbeat-sang. ”Don’t Tread On Me” havde helt klart et swing, som jeg kunne forvandle til et Volbeat-swing, og det endte med at blive rigtig godt.”

Alle indtægter fra The Metallica Blacklist bliver doneret til velgørende formål, som hver artist udvælger og derudover til Metallicas egen fond, All Within My Hands. Til ”Don’t Tread On Me” har Volbeat valgt, at pengene skal doneres til Børnecancerfonden i Danmark.

The Metallica Blacklist udkommer den 10. september som syvdobbelt vinylalbum eller firdobbelt cd, og blandt de øvrige medvirkende er så forskellige kunstnere som Miley Cyrus, St. Vincent, Depeche Mode-sanger Dave Gahan, jazzsaxofonisten Kamasi Washington og den tidligere Roxette-sanger Per Gessle. Størstedelen af bidragyderne kommer fra andre genrer end metal, så her skiller Volbeat sig lidt ud. Se hele tracklisten her.

Metallicas selvbetitlede femte album er deres mest solgte og en af ​​de kommercielt mest succesrige plader nogensinde og har alene i USA solgt mere end 16 millioner eksemplarer. Albummet gav Metallica deres første albumførsteplads i ikke mindre end ti lande, herunder fire uger i træk i USA. Udgivelsen indeholder singlerne "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" og "Sad But True". 

I juni udgav Volbeat singlerne ”Wait a Minute My Girl” og ”Dagen før”. Sangene er deres første nye musik siden 2019-albummet Rewind, Replay, Rebound, og ”Dagen før” er lige nu er i top 20 på den danske airplaychart.

For nylig offentliggjorde Volbeat deres Wait a Minute… Let’s Tour, som er deres første headlineshows i næsten to år og tager bandet forbi syv forskellige amerikanske byer i september og oktober.

LÆS OGSÅ: Hvorfor hader så mange Volbeat?

Hør Volbeats fortolkning af "Don't Tread On Me":

ANNONCE