Nyhed

Christina Aguilera skriver åbent støttebrev til Britney Spears

GAFFA.dk – alt om musik

"De sidste par dage har jeg tænkt på Britney og alt det, hun går igennem"

Efter at Britney Spears i sidste uge for første gang talte i retten i en høring om sin fars formynderskab over hende, er det strømmet ind med støtteerklæringer fra fans og kolleger. Nu har også Christina Aguilera udtalt sig i form af en række tweets, hvor Aguilera bakker Spears op.

I høringen fortalte Spears, at hun gerne vil ud af formynderskabet, som ifølge hende lægger voldsomme hindringer for hendes frihed, blandt andet hendes mulighed for at få yderligere et barn, og det får nu Aguilera til at skrive det åbne brev.


LÆS OGSÅ: Britney Spears udtaler sig i retten for første gang i værgemålssag

"De sidste par dage har jeg tænkt på Britney og alt det, hun går igennem," skriver Aguilera og fortsætter: "Det er uacceptabelt, at nogen kvinde, eller noget menneske, som ønsker at være i kontrol over sin egen skæbne, ikke får lov til at leve, som vedkommende vil."

"At blive tvunget til at tie stille, ignoreret, mobbet eller nægtet støtte af dem, der er "tæt" på dig, er det mest reducerende, rædselsvækkende og nedværdigende, man kan forestille sig. Den alvorlige mentale og følelsesmæssige skade, dette kan gøre på et menneske, skal man ikke tage let på. Enhver kvinde skal have ret til sin egen krop, sin egen reproduktionsevne, sit eget privatliv, sit eget rum, sin egen helbredelse og sin egen lykke".


"Da jeg ikke er med bag de lukkede døre i denne meget lagdelte og personlige og dog offentlige samtale, er alt, jeg kan gøre, at dele fra mit hjerte om det, jeg har hørt, læst og set i medierne. Overbevisningen og desperationen i denne bøn om frihed får mig til at tro, at den person, jeg engang kendte, har levet uden medfølelse eller værdighed fra dem, der har kontrol over hende."

"For en kvinde, som har arbejdet under betingelser og pres, som de færreste kan forestille sig, så lover jeg jer, at hun fortjener al den frihed, hun kan få for at leve det lykkeligst mulige liv. Mit hjerte går ud til Britney. Hun fortjener al den ÆGTE kærlighed og støtte, hun kan få i verden."

Aguilera er nogenlunde jævnaldrende med Spears, og de to medvirkede samtidigt i tv-varieté-programmet Mickey Mouse Club som store børn i start-90'erne sammen med blandt andre Justin Timberlake og Ryan Gosling. De brød også igennem som solister på næsten samme tid i 1999 med henholdsvis "Baby One More Time" og "Genie in a Bottle" – Aguilera nogle måneder efter Spears. I 2003 optrådte de to sammen med Madonna til MTV VMA-showet, hvor Madonna kyssede først Spears, så Aguilera, om end medierne fokuserede mest på det førstnævnte kys, ifølge Aguilera fordi kameraerne bagefter koncentrerede sig mest om Spears' ekskæreste Justin Timberlakes reaktion blandt publikum.


Justin Timberlake har også udtrykt sin støtte til Britney Spears på Twitter efter sidste uges høring.

LÆS OGSÅ: #FreeBritney – men fra hvad?

ANNONCE