Nyhed

Fotoudstilling om Sort Sol gennem 40 år i København

GAFFA.dk - Alt om musik

Udstillingen byder på alt fra billeder fra en koncert i 1979 til pladecovers, portrætfotografier og nyere koncertbilleder

En fotoudstilling med billeder af det danske rockband Sort Sol gennem de sidste 40 år er netop åbnet i København. Fotografierne er taget af Gorm Valentin, Ole Christiansen, tidligere GAFFA-fotograf Søren Solkær og nuværende GAFFA-fotograf Morten Rygaard og kan ses i Galleri Rocks på Østerbro i København frem til ultimo august.

Udstillingen er en del af Copenhagen Photo Festival, som finder sted d. 3.-30. juni med mere end 30 forskellige udstillinger fordelt på gallerier, museer og kunstinstitutioner i København og det sydlige Sverige.


Det prisvindende band ‒ der i sine tidlige år fra 1977 til 1983 oprindeligt hed Sods ‒ har over de sidste mere end fire årtier fået skrevet sig dybt og grundigt ind i den danske musikhistorie med talrige koncerter og 10 albumudgivelser på cv’et. Den seneste af slagsen hed Stor langsom stjerne og udkom i 2017. Albummet fik fem stjerner og rosende ord med på vejen af GAFFA.  

De nuværende Sort Sol-medlemmer er forsanger Steen Jørgensen, guitarist Lars Top-Galia og trommeslager Tomas Ortved. Tidligere medlemmer tæller nuværende billedkunstner og daværende bassist Knud Odde og guitarist og nuværende Bleeder-guitarist og sanger Peter Schneidermann ‒ også kendt som Peter Peter.

Udstillingen kører som nævnt til ultimo august og kan opleves disse dage:
Torsdag 15-18
Fredag 15-18
Lørdag 13-17
 
samt efter aftale på telefon 2173 4262 eller mail [email protected]

LÆS OGSÅ: Nick Cave-udstilling genåbner – og forlænges


ANNONCE