Nyhed

VIDEO: Hanne Boel fortolker The Minds of 99 – i funky Grace Jones-stil

GAFFA.dk – alt om musik

"Jeg tænkte, at hvis jeg bare knaldede helt op for den, ville den få en rå power"

Hanne Boel har netop udgivet sit første dansksprogede nummer nogensinde (hvis man lige ser bort fra hendes fortolkning af Gnags' "Havnen med skibe" fra TV2's Toppen af Poppen fra 2016) – og det er en fortolkning af The Minds of 99's store hit "Hurtige hænder" fra bandets selvbetitlede debutalbum fra 2014. En sang, der især er blevet kendt i en semi-akustisk version fra P3-programmet Moyo Live og også er blevet fremført sådan live i de senere år, hvor den straks udløser fællessang.

Hanne Boels version af nummeret er anderledes funky og med tydelig inspiration fra 80'-er-ikonet Grace Jones. Hør sangen i videoen nedenfor, hvor du også kan se en video, hvor Boel fortæller om sin fortolkning.


Et hul i Hanne Boels kalender gav hende lyst til en selvopfunden udfordring: nemlig at synge på dansk, og det blev altså til ”Hurtige hænder".

"Jeg har ikke sunget på dansk, siden jeg sang i kirkekor for længe siden eller sad og spillede og sang med guitaren, da jeg var meget ung. Så det i sig selv var en udfordring, og rent vokalt er jeg virkelig kommet nye steder hen," fortæller hun i en pressemeddelelse.

Sangen er indspillet med Jacob Funch på guitar, synth og programmering. Hanne Boel fortæller videre:


"Det er en flot melodi, men der er ikke meget at hænge Hanne Boels kjoler på. Derfor valgte vi at hive nogle gamle firserdyder frem og gøre den mere club-præget og dansabel. Jeg synger den i to oktaver, først meget dybt og derpå meget højt – næsten for højt for mig, især nu om dage. Jeg ville have en ægte energi; den måtte ikke opleves som attitude. Jeg tænkte, at hvis jeg bare knaldede helt op for den, ville den få en rå power. Det lykkedes, synes jeg. Det er blevet til en slags Grace Jones på dansk, og jeg er meget glad for den."

Hanne Boel albumdebuterede tilbage i 1988 med Black Wolf, der blev et stort hit og udgav i 2020 sit 15. studiealbum, Between Dark & Daylight, der udkom efter ni års albumpause bortset fra en opsamling med outtakes. En periode, hun blandt andet brugte på at være professor på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Intenst og autentisk nyt album fra Boel


Se og hør Hanne Boels version af "Hurtige hænder" nedenfor.

ANNONCE