Nyhed

Calvin Harris: ‘’NFT kan revolutionere musikindustrien’’

GAFFA.dk – alt om musik

Salget af kryptovalutaen, der viser, at man ejer digitalt indhold, har allerede været stort i musikindustrien i år

Den skotske dj og producer Calvin Harris har for nyligt udtalt sin begejstring for NFT (Non-Fungible Tokens). Artister som Kings of Leon, Aphex Twin, Grimes og Gorillaz er hoppet med på den nye trend og sælger alle NFT, skriver NME.

For tiden arbejder Harris selv på en samling af NFT med musik og artwork med titlen ‘’Technofish’’, der i øjeblikket auktioneres online, i samarbejde med musikvideo-instruktøren Emil Nava. Ifølge Harris har vi endnu ikke opdaget det potentiale, NFT har. Han fortalte for nyligt følgende, da han gæstede Clubhouses Good Time Show


‘’Jeg tænkte: ‘Wow, det er et helt nyt værktøj til kreativitet, der ikke er reguleret af radio og streaming eller nogen fra pladeselskabet eller noget af det der’. Det er en helt ny vej, hvor man bare kan lægge det ud, man har lyst til, og det er på en måde sådan, musik burde være, men i virkeligheden ikke er’’.

‘’Dét, at mindre kunstnere kan have ejerskab over deres egen musik og bogstaveligt talt bare lave, hvad de vil, og så lade folk bestemme selv. Det virker som en god, direkte måde at gøre det på’’, fortsatte han, og tilføjede: ‘’Jeg tror, det kan revolutionere musikindustrien’’.

Non-Fungible Tokens


NFT er en form for digitale samleobjekter. At noget er ‘’non-fungible’’ betyder, at det ikke kan bibeholde den samme værdi, hvis det erstattes. For eksempel vil man være i besiddelse af den samme værdi, hvis man veksler sin hundredekroneseddel til to halvtredsere, hvorimod genstande, der er non-fungible, er unikke, og dermed ikke kan erstattes, kopieres eller forfalskes. 

NFT eksisterer på en database, hvor informationerne opbevares i én lang kæde, der kaldes en blockchain. Det samme gør sig gældende med for eksempel bitcoins, som er en anden form for kryptovaluta. 

Fordi informationen opbevares på netop den måde, er det ikke muligt at ændre i den allerede verificerede information, hvilket sikrer indholdet mod snyd og tyveri. Når man køber NFT, køber man dermed et certifikat på ejerskab over informationen, nærmere end man køber selve genstanden ‒ for eksempel et kunstværk. 


Man kan til gengæld godt videresælge en NFT – med gevinst eller tab, alt efter hvad modparten er villig til at betale.

Læs også: Joy Mogensen: Tech-giganter skal betale for brugen af musik

ANNONCE