Nyhed

Coco O. er klar med første single fra sit kommende soloalbum

GAFFA.dk - alt om musik

Coco O. har slået op. Hun har forladt det hvid- og rødstribede landemærke og er vendt hjem – til dansk jord. Og for første gang er hun aktuelt med et album i solonavn, hvor hun i øvrigt gør det meste selv. 

Engang udgjorde hun den ene halvdel af duoen Quadron. Nu er hun gået solo, med singler som "Hardest Thing" og "Don't Want It To Be Over". Nu er hun klar med den første forsmag på det, der udgør det kommende album. "Soldier" hedder den. Og navnet bærer præg af den 33-åriges artist egen kunstneriske rejse. 

En lyd nærmere 


Både i eget navn og i skikkelse af Quadron har Coco O. her nemlig rejst USA tyndt, hvor hun har samarbejdet med nogle af branchens store navne. Men en mangel på kunstnerisk selvstændighed fik hende til at rive de amerikanske rødder op og flytte hjem til København. Her er hun trådt i soloskoene, hvor en vedvarende søgen efter et kunstnerisk udtryk har fået Coco O. til at gøre det hele selv identitet, har fået hende til at producere selv. Noget, der endelig er lykkedes ved at løsrive fra andre hænder. Og ved at gøre det selv. I en pressemeddelse fortæller hun: 

– Jeg har ikke været ret tilfreds med at blive trukket i en retning, som jeg ikke selv har bedt om. Eller at folk lige har skullet fortælle mig, hvad jeg hellere burde gøre. Det løser jeg ved at producere det meste selv nu om dage. Det har betydet, at jeg bevæger mig fremad i stedet for frem og tilbage i et konstant tovtrækkeri. Samtidig gør det mit udtryk mere minimalistisk. Netop fordi der ikke længere er 10 lag af alt muligt dittelitdittelut, som andre har lagt på. Alt har en funktion nu. Både lydene og ordene er noget, jeg har udtænkt og står inde for, fortæller hun. 

En popsang med skarp kant 


Udatil sælger "Soldier" sig som en popsang. Men den handler også at kæmpe for sine rettigheder og sin selvstændighed som kvinde i en verden, der er kan være præget af en kønsubalance. Blandt andet i en musikbranche. En pointe, der med rette kan sættes i sammenhæng med Coco O.'s rejse som artist, hvor linjer blandt andet lyder: "You can’t call me by any name you like/I'm not your secondary being, not your secondary woman". 

"Soldier" ser dagens lys i dag og kan høres nedenfor.

LÆS OGSÅ: Uudgivet track fra Natasja finder sin vej til lytterne


Coco O's gamle Quadron er i øvrigt netop blevet samplet af Drake på nummeret "Lemon Pepper Freestyle", der udkom på ep'en Scary Hours 2 den 5. marts. Drake har samplet en liveudgave af sangen "Pressure", der oprindeligt stammer fra Quadrons selvbetitlede debut fra 2009. Hør både sangen og Drakes nummer nedenfor og læs et interview om samplet hos DR.

Det kommende album er sat til at udkomme den 30. april.  


ANNONCE