Nyhed

Einstürzende Neubauten klar med nye danske koncertdatoer – igen

GAFFA.dk – alt om musik

Einstürzende Neubauten, som skulle have givet to koncerter i DR Koncerthuset i maj 2020 og siden udskød koncerterne til 2021, har nu udsat dem igen, til maj 2022

De to eksklusive supportnavne bliver også i 2022 tyske Gudrun Gut og Michael Rother med legendariske Neu!, som er opvarmning henholdsvis den 14. og 15. maj 2022. Købte billetter til den 29. maj 2020 eller den 22. maj 2021 kan bruges til 14. maj 2022, og købte billetter til den 30. maj 2020 eller den 23. maj 2021 kan bruges til 15. maj 2022.

Kan man ikke komme de nye dage, kan købte billetter refunderes, hvor de er købt inden 14 dage fra dags dato.


Der er stadig enkelte ledige billetter via Artfreq

LÆS OGSÅ: Einstürzende Neubauten – har det fint med at være legender

Koncerten er blevet en realitet i forbindelse med det dansk-tyske kulturelle venskabsår, som altså var 2020. Samtidigt markeredes 30-året for Berlinmurens fald 9. november 1989, mens  Einstürzende Neubauten selv kunne fejre 40-års jubilæum i 2020. Det hele bliver altså fejret lidt forsinket i 2022. 


15. maj 2020 udgav Einstürzende Neubauten desuden et nyt studiealbum, Alles im Allem. Pladen var deres første i seks år og kredsede denne gang om Berlin og Blixa Bargelds egen opvækst i byen.

LÆS OGSÅ: Sange i de mørke tider – en samtale med Blixa Bargeld del 1 ud af 2

Konceptet for produktionen var skarpt, nemlig at komposition, indspilning og mix udelukkende foregik i Andre Baustelle-studiet i Berlin over præcis 100 dage.

Einstürzende Neubauten erklærede fra starten i 1979 krig mod al konventionel musik. Det skete som en del af kunstbevægelsen Geniale Dilletanten, hvor en række medlemmer besluttede sig for at udfordre musikbegrebet med en absolut utraditionel instrumentering. Nemlig blandt andet slagværktøj, trykluftbor, vinkelslibere og metalaffald tilsat ekstrem vokal fra frontfigur Blixa Bargeld og dystopiske tekster. Det skabte et radikalt nyt musikalsk udtryk og placerede gruppen som pionerer inden for industrial-musikken sammen med blandt andre Throbbing Gristle med nyligt afdøde Genesis P-Orridge i front.


LÆS OGSÅ: Industrial-legenden Genesis Breyer P-Orridge er død

Siden er Einstürzende Neubautens musik blevet mere melodisk med blandt andet inspiration fra moderne klassiske kompositionsmusik, tekster på både tysk og engelsk og en mere imødekommende vokal fra karismatiske Blixa Bargeld, der også i næsten 20 år var guitarist i Nick Cave and the Bad Seeds. De er dog aldrig blevet decideret poppede, og de har gennem årene opbygget en stor fanskare i hele verden.

Om Gudrun Gut:


Gudrun Guts musikalske bedrifter spænder fra Geniale Dilletanten i start-80’erne (en forløber for Einstürzende Neubauten) og medlemskaber af bands som Mania D, netop Einstürzende Neubauten og Malaria over den dystre, industrielle poptrio Matador og til hendes omfattende solokarriere med soloalbum og filmmusik. Koncerten med Gudrun Gut er hendes første solo-optræden i Danmark. Gut optræder inden Einstürzende Neubauten den 14. maj 2022 i DR Koncerthuset (Koncertsalen).

Om Michael Rother og Neu!:

Michael Rother forlod Kraftwerk i 1971 og dannede Neu!, der er nogenlunde lige så legendariske som Kraftwerk. 
 
I 1973 dannede Michael Rother sideløbende bandet Harmonia, med Hans-Joachim Roedelius og Dieter Moebius, og i en periode i 1976 deltog også Brian Eno under indspilninger, komposition og produktion. 

Michael Rother har siden 1976 udgivet en række solo-album, skrevet filmmusik og samarbejdet med en lang række kunstnere som John Frusciante og Josh Klinghoffer fra Red Hot Chili Peppers og Thurston Moore og Steve Shelley fra Sonic Youth.

Michael Rother vil præsentere musik af Neu!, Harmonia og fra solokarrieren. Ud over Rother deltager Hans Lampe (Neu! & La Düsseldorf) og Franz Bargmann (Camera) i Neu!’s besætning i København.

Rother og Neu! optræder inden Einstürzende Neubauten den 15. maj 2022 i DR Koncerthuset (Koncertsalen).

Varm op med en koncertoptagelse fra Primavera Sound-festivalen i Barcelona i 2015:

ANNONCE