Nyhed

GENÅBNINGSPLAN: Spillesteder må genåbne i maj – ekspertgruppe skal rådgive om store events

GAFFA.dk – alt om musik

Spillestederne genåbner 6. maj

Ni af Folketingets partier er sent mandag aften blevet enige om en langsigtet plan for genåbningen af Danmark.

Ifølge statsminister Mette Frederiksen vil store dele af Danmark være genåbnet i løbet af maj, når alle over 50 er vaccineret. En række aktiviteter vil dog kræve, at man kan fremvise et coronapas, der viser, at man enten er vaccineret, er testet negativ eller tidligere har været smittet. App'en Min Sundhed vil fungere som midlertidigt vaccinepas fra slutningen af marts, indtil en selvstændig app er udviklet.

Landets spillesteder, der har været lukkede siden midten af december, må genåbne 6. maj, også med krav om coronapas. Om sidste års restriktioner stadig gælder, fremgår i skrivende stund ikke. Det fremgår dog af aftalen, at der stadig vil gælde smitteforebyggende tiltag, og disse vil blive drøftet i sektorpartnerskaberne, eksempelvis Dansk Live (brancheorganisationen for koncert- og festivalarrangører), på baggrund af oplæg fra myndighederne.

Coronapassets fremtid skal evauleres til august.

Der kom ingen konkrete meldinger om genåbninger af større begivenheder, eksempelvis festivaler og store koncerter. Mette Frederiksen fortalte dog, at en ekspertgruppe vil komme med en endelig anbefaling i midten af april.

De deltagende partier i aftalen er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet. Kun Nye Borgerlige står uden for aftalen. Partiet forlod mandag eftermiddag forhandlingerne grundet uenighed om coronapasset.

Læs hele aftalen her.

LÆS OGSÅ: Ny aftale om kompensation til festivaler

ANNONCE