Nyhed

Justice truer Justin Bieber med sagsanlæg

GAFFA.dk – alt om musik

Den franske duo Justice mener, at deres ikoniske kors, der udgør T'et i deres navn, er blevet brugt af Justin Bieber på en måde, der ligger for tæt på deres. Og nu tager de den juridiske vej.  

Da Justin Bieber den 26. februar annoncerede sit sjette studiealbum Justice og offentliggjorde coverbilledet, vakte det stor opmærksomhed på de sociale medier. Fans af Justice, og Justices pladeselskab Ed Banger Records, mener, at Biebers grafiske brug af T'et i hans albumtitel er for tæt på Justices varemærke, nemlig korset i samme T. Bandets co-manager Tyler Goldberg udtaler til Rolling Stone:

"Bortset fra at vi selv så det over hele internettet, hørte vi det fra hundreder af mennesker i løbet af dagen; branchefolk, Justice-fans og Justice-gutterne modtog masser af beskeder og følte sig ikke tvunget til at påpege lighederne mellem Justice og Justin Bieber-albummet, men forvirrede: "Er dette et Justice-samarbejde?"  


Sagen om albummet, der er udkommet i dag den 19. marts, virker ikke umiddelbart til at være glemt af den franske side af sagen. Mens Ed Banger Records først jokede om ligheden, da albumcoveret blev afsløret, er situationen siden blevet et juridisk spørgsmål.  

I et brev fra 10. marts fra Justices advokat til Biebers advokat og management opfordrer Justice Bieber til at ophøre med at bruge ordet "Justice" sammen med "korset", et "varemærke", som duoen har taget patent på i både Frankrig (i 2008) og EU (i 2014).

”Jeres brug af varemærket er ulovligt. I har ikke modtaget tilladelse fra Justice til at bruge varemærket,” hedder det i brevet, som Rolling Stone har læst. ”Desuden er Biebers arbejde på ingen måde tilknyttet, støttet af eller sponsoreret af Justice. En sådan brug af varemærket er ikke kun ulovligt, men sandsynligvis vildledende og forvirrende for forbrugere,” skriver advokaten og truer med yderligere retslige skridt. 


Justin Biebers advokat har ikke ønsket at udtale sig til Rolling Stone, men ifølge Justices co-manager Tyler Goldberg har Bieber afvist kravet over for Justice. Desuden siger Goldberg til Rolling Stone, at Biebers management tilbage i april 2020 forsøgte at komme i kontakt med designeren bag Justices logo via Justices management, men at korrespondancen aldrig blev etableret, da Biebers hold pludselig stoppede kontakten.

Vurdér selv, om Justice har en sag eller ej ved at kigge på billedet ovenfor.

LÆS OGSÅ: Justin Bieber annoncerer nyt album 

Og hør Justin Biebers nye album her:

ANNONCE