Nyhed

Se de 10 navne til KarriereKanonen 2021

GAFFA.dk – alt om musik

Årets talentjagt er i fuld gang

DRs KarriereKanonen har nu udvalgt årets ti navne ud af de 1.500 danske artister, der har uploadet deres musik til dr.dk/kanon.

KarriereKanonen er DRs talentprojekt, som har eksisteret siden år 2002. Projektet fungerer som en platform for vækstlagsartister. Navne som Ravi Kuma, Katinka, The Minds of 99, Marie Key, Magtens Korridorer og Rasmus Nøhr er alle sammen tidligere KarriereKanoner.

De ti udvalgte kunstnere gennemgår lige nu intensiv talentudvikling hos Bandakademiet, indtil de i slutningen af april skal spille semifinale i DR Koncerthuset. Efterfølgende vil fem udvalgte finalister deltage i finalen på Spot Festival i juni 2021. 

Afslutningsvist kåres to vindere, som vil modtage et skræddersyet talentudviklingsforløb, og som vil blive fulgt tæt på alle DRs platforme. P3-vært og jurymedlem i KarriereKanonen, Pelle Peter Jencel, siger følgende om feltet:

”Vi står med et superstærkt felt af 10 virkelig spændende navne. Årets felt er sindssygt ambitiøst. Vi har at gøre med et stærkt hold af sangskrivere, der også alle har et originalt take på alle de forskellige genrer, de fortolker. Og tilsammen danner de 10 navne et virkelig fint portræt af en generation, der tør dele ud af deres uperfekte jeg med både hjerte og smerte”.

Følg med på P3 ellers læs mere lige her

Her er de ti udvalgte kunstnere til KarriereKanonen 2021 – med DR's egne ord og links til musik:

NØX 

Nøx er en fjern slægtning til den mere kendte Nyx, der i den græske mytologi tituleres som nattens gudinde. Der er dog ikke noget mytologisk over Nøx, hvis fornemmeste royale titel er dronning af rendestenen.

IVER 

Straight outta Avedøre kommer 21-årige Iver, som med et både tungt og fremadstormende lydbillede sætter ord og følelser på et forstadsliv, der føles alt andet end trivielt.

Marcus.wav 

Dette er god house og lyder godt, hvis man skal danse eller er ked af det.

Pil (billedet)

Pil skriver dansksprogede sange om de skæve følelser i et opløftende popunivers. Og det skal beskrives så præcist som muligt, så lytteren kan mærke, at der er noget på spil og samtidig kan nikke genkendende til de udpenslede, pinlige scenarier.

Josie Amadonna

Soloprojekt for den ene halvdel af rapduoen Skakmat – genren er stadig hiphop.

veiles 

Alias for den 24-årige producer, sanger og sangskriver Esther Fogh. Veiles udgav i november sin første single, den eftertænksomme popsang "Good Girl".

Lleoh 

Trods sin nyfundne status som KarriereKanon har LLEOH allerede markeret sig som opvarmning for Phlake i efteråret 2018 og optrådt ved Vegas Udvalgte 2019.

Bendetta  

Skarp r&b fyldt med attitude og en lyd, som 20-årige Bendetta har opdyrket via sin kærlighed til amerikanske artister og deres musikalske formåen.

Magnus Tempels 

Den 22-årige Magnus Tempels har i ensomhedens desperation og fortvivlelse fundet et fodfæste ved at udtrykke sig gennem musikken. Med sin ærlige vokal og kantede beats bygger Magnus Tempels bro mellem det sårbare og ærlige – og det rå og upolerede.

BASKE 

En hiphop/urban-duo bestående af Aske (vokal) og Basse (producer), der efter eget udsagn laver musik til alle.

Læs også: Ansøgningsrunden til UHØRT Festival 2021 er åben 

ANNONCE