Nyhed

The Weeknd vil boykotte Grammy-uddelingen fremover

GAFFA.dk – alt om musik

"På grund af de hemmelige komitéer"

De traditionsrige Grammy-uddelinger finder sted for 63. gang søndag den 14. marts i og omkring Los Angeles Convention Center – i år uden publikum grundet Covid-19-pandemien. Og også uden The Weeknd, der slet ikke er blevet nomineret i år, på trods af at han har lavet et af årets mest solgte og streamede album, After Hours, og et af årets største hits, "Blinding Lights", der nu har ligget i den amerikanske top 10 i et helt år – en ny rekord.

LÆS OGSÅ: The Weekend slår imponerende rekord

Den canadiske superstjerne har tidligere udtalt sig meget kritisk over, at han ikke er blevet nomineret og har kaldt Grammy-akademiet "korrupt". Nu siger han til New York Times, at han har tænkt sig at boykotte Grammy-uddelingen fremover.

"På grund af de hemmelige komitéer vil jeg fremover ikke tillade mit pladeselskab at sende min musik ind til Grammyerne," siger sangeren.

LÆS OGSÅ: The Weeknd udeladt af Grammy-nomineringer: ”Korrupt”

De fleste nominerede og vindere til Grammyerne bliver kåret af medlemmer af Recording Academy, der er sammensat af cirka 11.000 professionelle musikere, producere og teknikere. Imidlertid er de nominerede i de fire mest prestigefulde kategorier – Album of the Year, Song of the Year, Record of the Year og Best New Artist – siden 1995 delvist blevet udvalgt af en hemmelig komité, der skal sikre mere progressivitet og diversitet blandt de nominerede, skriver Billboard.

Samme kategorier er dog netop blevet kritiseret for manglende diversitet de senere år. Således skal vi helt tilbage til 2008 for at vinde en sort vinder i kategorien Album of the Year, Herbie Hancock.

"Vi er alle skuffede, når nogen er kede af det," udtaler Recording Academys fungerende chef, Harvey Mason Jr. til New York Times. "Men jeg vil sige, at vi konstant udvikler os. Og i år, som i tidligere år, vil vi kigge grundigt på, hvordan vi kan forbedre vores pris-proces, herunder nominerings-komitéerne."

LÆS OGSÅ: Grammy-nomineringer 2021: Kvinderne fører – også i rockkategorierne

De optrædende til Grammy-showet er Cardi B, BTS, Billie Eilish, Doja Cat, Haim, Dua Lipa, Megan Thee Stallion, Harry Styles, Taylor Swift, Bad Bunny, Black Pumas, Brandi Carlile, DaBaby, Mickey Guyton, Brittany Howard, Miranda Lambert, Lil Baby, Chris Martin, John Mayer, Maren Morris, Post Malone og Roddy Ricch

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – og vinderne er…

ANNONCE