Nyhed

Blur-trommeslager udgiver soloalbum

GAFFA.dk – alt om musik

Albummet udgives via Cooking Vinyl næste år

Dave Rowntree, der er bedst kendt som trommeslager i Blur, udgiver nu sit første album som soloartist. Det gør han, efter at indie-pladeselskabet Cooking Vinyl har signet trommeslageren. Albummet har ikke nogen titel endnu, men er sat til at lande i 2022, skriver NME.

Om det kommende album har Dave Rowntree udtalt følgende i en pressemeddelse, citeret i NME:

"Som barn plejede jeg at bruge timer på at dreje skiven på min radio og drømme om at flygte til alle de steder, hvis eksotiske stationer jeg hørte. Jeg har prøvet at lave sådan et album - tune gennem spektret, stoppe ved hver sang og fortælle en historie om et vendepunkt i mit liv, så dreje på skiven og gå videre. Jeg er meget spændt på at udgive albummet på Cooking Vinyl næste år."

Udover at have nydt godt af succesen som Blurs trommeslager siden 1988, har Rowntree for nyligt arbejdet på musik til film og tv. Hans musik har indgået i dokumentaren Bros: After The Screaming Stops, BBC-serien The Capture og The One på Netflix. Han har desuden også sin egen podcast med navnet The Dave Rowntree Show, som er at finde på Spotify.

Ud over at kunne skrive trommeslager og soloartist på cv’et, har Rowntree også haft andre spændende karriereretninger. I 2010 stilte han op til det engelske parlamentsvalg med bedre behandling til alkoholikere og narkomaner som mærkesag. Ifølge NME fik han godt 11.000 stemmer dengang, men blev ikke valgt ind. Derudover har trommeslageren også et flyvercertifikat.

LÆS OGSÅ: Blur klar med mere materiale

ANNONCE