Nyhed

Den svenske rapper Silvana Imam giver intimkoncert på SMK

GAFFA.dk – alt om musik

Silvana Imam er af mange blevet udråbt til en "queerfeministisk rollemodel"

Den svenske Silvana Imam har tidligere åbnet Orange Scene på Roskilde Festival, og nu er hun altså tilbage i Danmark for at give koncert på Statens Museum for Kunst. Det foregår fredag den 19. november i forbindelse med konceptet SMK Fridays. Her vil rapperen give en intim oplevelse, når hun rapper sine antiracistiske og feministiske budskaber.

Koncerten er gratis, og man kan ud over rapperen blandt andet lytte til en række forskellige talks, opleve flamboyante dragperformere, der giver en ekspresomvisning i guldalderens kunst og komme med bag kulisserne, når kunstnerduoen Astrup & Bordorff blotter deres kunstneriske arbejde gennem musik og anekdoter. 


Silvana Imam var i 2019 på forsiden af juli-udgaven af GAFFA. Samme år åbnede hun Orange Scene på Roskilde Festival og udgav albummet Hellig Moder, der blev modtaget af GAFFA med blandt andet følgende kommentar om titelnummeret:

"Der er dømt simpel instrumentering og en ond bas, mens Imam kommanderer igennem det lækre titelnummer med en hårdfør og tilbagelænet levering, der kan minde om landsmanden Petters klassiske flow. “Behöver en semester bara jag och Beatrice” fortæller hun om at trække stikket, chille med “Wifey” og spise cheesecake."

Ud over førnævnte album tæller Imams bagkatalog studiealbummet Rekviem fra 2015 og Naturkraft fra 2016. Sidste udgivelse fra rapperen er singlen ”Vinner med hjärtat” fra i år, der har sangeren Lune med. Hør den nedenfor.


LÆS OGSÅ: Silvana Imam sparkede teltåbningen ind på Orange Scene

ANNONCE