Nyhed

Iceage-frontmand skriver musik til Romeo & Julie på Aarhus Teater

GAFFA.dk - alt om musik

Det er første gang, at Elias Bender Rønnenfelt kaster sig ud i at komponere musik til et teaterstykke

Elias Bender Rønnenfelt, der er forsanger i det danske rockband Iceage, har skrevet og komponeret musik til Aarhus Teaters store opsætning af det klassiske drama-stykke Romeo og Julie. Samtidig med, at Rønnenfelt aldrig før har komponeret eller skrevet musik til teatret, har han heller aldrig før skrevet danske sangtekster. Det har han nu til teaterstykket, som har premiere på Aarhus Teater den 3. februar 2022. 

Rønnenfelts band Iceage har efterhånden eksisteret i 10 år og spillet koncerter i hele verden med udgangspunkt i deres fem studiealbum. Det var bandets rå rockmusik og intensitet, som tiltrak Aarhus Teaters huskomponist, Marie Koldkjær Højlund (Kh Marie), oplyser en pressemeddelelse. Højlund har komponeret musikken til Romeo & Julie på Aarhus Teater i samarbejde med Elias Bender Rønnenfelt samt producer Nis Bysted, der står bag pladeselskabet Escho, hvor både Iceage og Kh Marie har kontrakt.


I pressemeddelelsen fortæller Marie Koldkjær Højlund også, at hun ser en slags virkelighedens Romeo-figur i Rønnenfelt.

”Hvis jeg skulle pege på en musiker i Danmark, som var en form for Romeo-figur i sin inkarnation, så ville det være Elias Rønnenfelt fra Iceage: Han er inkarnationen af ungdommelig vildskab og vanvittig udtryksfuld. Det spændende er, at hans måde at synge på er meget lidt teateragtig, men hans vildskab og råhed vil jeg gerne putte ind i forestillingen.”

Marie Koldkjær Højlund har netop afsluttet sin danmarksturné med sit band Kh Marie. Turnéen blev afholdt i forbindelse med hendes kommende plade. Højlund oplyser i pressemeddelelsen, at hun har en forkærlighed for at arbejde med musik, der i forvejen er kendt af mange, som således kan gives nyt liv. 


”Jeg kan virkelig godt lide at arbejde med forlæg, som i forvejen er kendt og elsket af mange, som Romeo & Julie er det. Fordi man så på en måde har et forspring til at kunne gøre noget nyt og spændende med materialet, ligesom i "Lyden af de skuldre vi står på", hvor jeg arbejdede med at lave nye versioner af gamle danske sange."

Romeo og Julie er et klassisk teaterstykke af William Shakespeare. I opførelsen på Aarhus Teater har teatrets to nye stjerner Mette Klakstein og Viktor Pascoe Medom fået hovedrollerne som Romeo og Julie.

Den internationalt fremadstormende instruktør Maren Bjørseth og scenograf Olav Myrtvedt, der tidligere har høstet en Reumert for bedste scenografi i Shakespeares Helligtrekongersaften på Aalborg Teater, skal tilføre dramaet og de sceniske billeder nye dimensioner. 


På scenen er der også dansere fra Holstebro Dansekompagni, Aarhus Teaters Kor og ikke mindst et fornemt hold af Aarhus Teaters skuespillere.

LÆS OGSÅ: ICEAGE-INTERVIEW: "Punken kan potentielt ingenting. Det er intentionen bag, der kan noget"

ANNONCE