Nyhed

Madonna raser mod Instagram - censurerede hendes brystvorter

GAFFA.dk - alt om musik

Popstjernen beskylder Instagram for kvindehad og kritiserer censur

Fejden mellem Madonna og det sociale medie startede torsdag, den 25. november, efter Madonna havde delt en række billeder, hvor hendes brystvorter kan anes. Instagram valgte at fjerne billederne fra den sociale platform. 

Madonna har efterfølgende genuploadet billederne til sin Instagram-konto, dog med et lille hjerte-emoji, der skjuler hendes brystvorter. På billederne ligger hun i sin seng og er iklædt sort lingeri. Der er også to billeder, hvor hun ligger bar under sin dyne.


I det nye, censurerede opslag, har Madonna tilføjet en lang tekst, hvori hun kritiserer Instagram for at censurere hendes brystvorter - en kropsdel, der normalt kun må vises af mænd på det sociale medie. 

Artiklen fortsætter efter opslaget

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Madonna (@madonna)


I Instagram-opslaget skriver Madonna: "Jeg genuploader de billeder, som Instagram tog ned uden advarsel eller meddelelse... Grunden, de gav til mit management, som ikke styrer min Instagram-konto, var, at en lille del af min brystvorte var blottet på billederne. 

Det er stadig forbløffende for mig, at vi lever i en kultur, der tillader, at hver en centimeter af en kvindes krop vises - undtagen en brystvorte. Som om det er den eneste del af en kvindes anatomi, der kunne seksualiseres. Brystvorten, der nærer babyen!"


I opslaget fortsætter hun med at diskutere, hvordan censur gennem årene har været og stadig er et problem. Hun fremhæver blandt andet kvindehad, sexisme og ageism i forbindelse med sin kritik af censur:

"Kan en mands brystvorte ikke opleves som erotisk??!! Og hvad med en kvindes røv, som aldrig bliver censureret nogen steder. Takker for, at jeg har formået at bevare min fornuft gennem fire årtier med censur…… sexisme……ageism og kvindehad.

Perfekt timet med de løgne, vi er blevet opdraget til at tro, om at pilgrimmene fredeligt har brudt brød med de indfødte amerikanske indianere, da de landede på Plymouth Rock! Gud velsigne Amerika #kunstnereforstyrrerfreden," afrunder Madonna.


En kamp mod patriarkatet

Den 63-årige verdensstjerne har over 17 millioner følgere på Instagram. Og flere af hendes følgere bakker hende op i kommentarfeltet til opslaget. Kommentarer som "Stop patriarkatet", "Befri alle brystvorter!", "Ikon!" og "Fuldkomment enig" går igen. Dog er der også folk, der kritiserer billederne. Kommentarer som "Du er en bedstemor, der stadig prøver på at se sexet ud" og "Hun er blevet en karikatur af sig selv" er at finde under opslaget.
 
Madonna har dog aldrig været bange for at udtrykke, at hun er feminist og modstander af patriarkatet. Faktisk har hun gennem hele sin karriere gået imod patriarkatet. På sit nok mest ikoniske album True Blue fra 1986, lægger hun ud med singlen "Papa Don't Preach", der handler om en gravid teenager, der har besluttet at beholde barnet - uanset hvad hendes far eller andre mænd synes om det.
 
Madonna har heller aldrig været bange for at udtrykke tematikker som begær og seksualitet i løbet af sin karriere. Musikvideoen til "Open Your Heart", også fra True Blue, skabte en del kontrovers, da den udkom. I videoen sniger en dreng sig ind på en stripklub, hvor Madonna danser og er iklædt sit karakteristiske kegleformede bh-korset. 
 
Tidligere på året dykkede GAFFA ned i Madonnas karriere og True Blue-albummet i anledningen af dets 35-års jubilæum. Du kan læse hele artiklen lige her
 
Madonna har senest udgivet fuldlængdealbummet Madame X fra 2019. Albummet fik tre stjerner af GAFFAs anmelder, der blandt andet kaldte det for en "Personlighedsspaltning fra Portugal". I anmeldelsen skrev GAFFA: "På mange måder rammer Madonna ind i poppens tidsånd. Det har hun altid gjort i en eller anden grad. Og præcis, som sangerinden altid er uforudsigelig og overraskende – lander hun altid på fødderne. Også på Madame X."

LÆS OGSÅ: Personlighedsspaltning fra Portugal

ANNONCE