Nyhed

PJ Harvey annoncerer ny bog

GAFFA - alt om musik

Bogen er et langdigt på en særlig dialekt

Det er efterhånden fem år siden, der sidst var nyt studiealbum fra den engelske ener Polly Jean Harvey, som med en stribe kompromisløse album i 1990'erne markerede sig som en af sin generations mest interessante sangskrivere. Nu har Harvey til gengæld annonceret udgivelsen af en ny bog i april 2022.

"Et smukt og dybfølt, narrativt digt henlagt til en magisk realistisk version af the West Country", hedder det på Harveys twitterprofil om bogen, som har fået titlen Orlam. Langdigtet er skabt i samarbejde med den skotske digter Don Paterson, som i en pressemeddelelse citeret af Pitchfork udtaler:


"Orlam er ikke bare banebrydende som langdigt – den vækker en hel dialekt på kanten af udryddelse til live og minder os om, hvor radikalt verden forandres af måden, hvorpå vi taler om den". Paterson henviser til det faktum, at bogen er forfattet på den særlige, lokale dialekt fra området Dorset i det sydvestlige England.

Bogen er blevet til over de seneste seks år og er på gaden den 28. april 2021. Den kan allerede nu forudbestilles fra Harveys hjemmeside, hvor man også kan læse mere om bogen. Orlam udkommer desuden i en luksusudgave i begrænset oplag i efteråret 2022.


Det er ikke først gang, Harvey er bogaktuel. I 2015 udgav hun således digtsamlingen The Hollow of the Hand. Men vi venter på den kommende bog, kan man glæde sig over Harveys bagkatalog, som over de seneste halvandet års tid er blevet genudgivet på vinyl - ledsaget af en række album med demoer fra de respektive udgivelser.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Nye nuancer til langtidsholdbart hovedværk

ANNONCE