Nyhed

YouSee Musik: Kim Larsen er stadig danskernes foretrukne artist

GAFFA.dk - alt om musik

Kim Larsens musik lever videre på YouSee Musik, hvor han er den mest afspillede artist i 2021

YouSee Musik har netop offentliggjort "musikåret, der gik", hvor de mest streamede sange og kunstnere på platformen gøres op. I en pressemeddelelse oplyser YouSee, at Kim Larsen stadig er danskernes foretrukne artist, selvom at han gik bort tilbage i 2018. Han indtager nemlig førstepladsen på streamingplatformens top-10 over mest streamede kunstnere i år. Se listerne over mest streamede kunstnere og mest streamede sange på YouSee Musik nederst i artiklen.

Ifølge musikchefredaktøren hos YouSee Musik, Pelle Svindborg, er der flere mulige forklaringer på, at Kim Larsen streames så meget:

”Vores lyttere repræsenterer et bredt udsnit af den danske befolkning både geografisk og aldersmæssigt, og Kim Larsen rammer enormt bredt – de fleste danskere har et forhold til hans musik, hvad end man er i folkeskole- eller pensionsalderen. Arven fra Kim Larsen bliver holdt i live, blandt andet ved at nye generationer bliver introduceret for ham gennem deres forældre. Der er få kunstnere som ham, der kan samle en familie med flere generationer om det samme stykke musik," forklarer han i en pressemeddelelse.


Der kan dog også være andre grunde til, at Kim Larsen ligger i toppen af listen. Tilbage i 2020 lavede Spotify en måling over musikforbruget under coronapandemien, som viste, at nostalgiske playlister havde en stigning på hele 54 procent. Denne stigning var på globalt plan, men målingerne viste også, at danskerne var blevet særligt glade for at lytte til klassikere som Flemming Bamse Jørgensen, ABBA og specielt Kim Larsen under coronapandemien.

LÆS OGSÅ: MÅLING: Vi hører mere nostalgisk musik under corona-krisen

Dansk musik er populært


Udover Kim Larsen har fem andre danske musikere også placeret sig på årets top-10 liste over mest streamede kunstnere. Rasmus Seebach indtager en tredjeplads, mens Lukas Graham, Popsi og Krelle, Christopher og Shu-Bi-Dua også kan findes på listen.

"Som en dansk musikstreamingtjeneste er det desuden vigtigt for os at have fokus på dansk musik, og Kim Larsen har genereret mange afspilninger både via vores skræddersyede playlister og stationen More Kim Larsen,” fortsætter Pelle Svindborg.

I toppen af listen over årets mest streamede sange er den danske indflydelse dog ikke lige så dominerende. På YouSee Musik er der tæt løb mellem Ed Sheerans "Bad Habits" og The Weeknds "Save Your Tears". Disse to kæmpe radiohits adskilles kun med få hundrede streams.

Danske sange er dog at finde på listen. Andreas Odbjerg, der netop har vundet P3 Guld Lytterhittet samt Årets Nye Navn og Årets Sangskriver ved Danish Music Awards 2021, er at finde på listen med singlen "i morgen er der også en dag".  


Derudover ligger Scarlet Pleasures "What a Life" nummer tre på listen. Singlen har fået mange lyt og stor succes både på dansk og international jord, blandt andet grundet den danske, Oscar-vindende film Druk, der anvender "What a Life" som titelsang.

Nedenstående lister gælder kun for streamingplatformen YouSee Musik.

Mest streamede kunstnere i Danmark 2021


 1. Kim Larsen
 2. Ed Sheeran
 3. Rasmus Seebach
 4. Justin Bieber
 5. The Weeknd
 6. Lukas Graham
 7. Popsi og Krelle
 8. Christopher
 9. Taylor Swift
 10. Shu-Bi-Dua

Mest streamede sange i Danmark 2021

 1. "Bad Habits" – Ed Sheeran
 2. "Save Your Tears" – The Weeknd
 3. "What a Life" – Scarlet Pleasure
 4. "I morgen er der også en dag" – Andreas Odbjerg
 5. "Share That Love" – Lukas Graham
 6. "Svag" – Victor Leksell
 7. "Stjernerne" – Lord Siva
 8. "45 Fahrenheit Girl" – Drew Sycamore
 9. "Solhverv" – Lord Siva
 10. "Peaches" – Justin Bieber

Også andre steder er det tydeligt, at Kim Larsens musik stadig har stor betydning for danskerne. For omkring et år siden, i november 2020, blev Kim Larsen indført i den danske Højskolesangbog, der på mange måder kan beskrives som den ypperste inkarnation af den danske sangskat.

I forbindelse med fornyelsen af Højskolesangbogen blev gamle sange udskiftet, og Kim Larsens "Langebro" og "Jutlandia" var blandt de nye tilføjelser. Selvom sangene langt fra er spritnye, kan de på mange måder beskrives som nyklassikere, hvorfor de fortjener en plads i sangbogen. 


LÆS OGSÅ: Udskiftning i sangskatten: Den 19. udgave af Højskolesangbogen er landet

Se Kim Larsen og Kjukken optræde med "Jutlandia" fra live-albummet En lille pose støj (2007) lige her:


ANNONCE