Nyhed

Afrobeat-artisten Femi Kuti giver dansk koncert

GAFFA.dk - alt om musik

Femi Kuti, søn af afrobeat-legenden Fela Kuti, giver dansk koncert i november 2021

I forbindelse med Femi Kutis seneste udgivelse Stop The Hate drager han på turné, hvor han blandt andet kan opleves på dansk grund. Koncerten finder sted i DR Koncerthusets Studie 2 den 30. november 2021. 

Den negerianske musiker kommer fra Lagos og er den ældste søn af afrobeat-pioneren Fela Kuti. Femis musikalske karriere startede med faderens band Egypt 80. I 1986 startede Femi sit eget band, Positive Force, hvor han etablerede sig selv som artist.


Femi Kuti dyrker en lignende afrobeat-stil som den ,faderen var med til at etablere i 70’erne og 80’erne. Derudover har Femi fortsat med at sprede denne blanding af jazz og funk samt politiske budskaber til resten af verden.

Femi og Postive Force har været ved frontlinjen af afrobeat-bevægelsen siden Felas død i 1997 og fortsætter med at skubbe til genrens grænser ved at tilføje elementer fra punk og hiphop. Dog bevarer de deres traditionelle afrobeat-stil.

Stop The Hate er det 11. studiealbum i rækken fra Femi Kuti. Derudover er det efterfølgeren til 2018-albummet One People One World, som Femi Kuti og The Positive Force var på verdensturné med. 


Som et fælles projekt har Femi Kuti og broderen Made Kuti sammensat hver deres projekter til et dobbeltalbum, som udkom i starten af 2021. Musikken afspejler i begges tilfælde Fela Kutis ånd, hvorfor det har fået titlen Legacy +.

Femi Kutis del af albummet, Stop The Hate, har en politisk agenda, der italesætter aktuelle problemstillinger særligt fra hans hjemland. GAFFAs anmelder gav dobbeltalbummet fire stjerner og skrev: "Han vil nemlig (som faderen) noget med sine sange, sin musik og med albummet, andet end at underholde og hylde faderen. Femi italesætter med indignation og et ønske om at ændre noget i sit vestafrikanske hjemland."

Billetsalget til Femi Kuti-koncerten i DR Koncerthuset starter torsdag den 28. oktober klokken 10.00. Billetterne kan købes via drkoncerthuset.dk og livenation.dk


LÆS OGSÅ: Fela Kuti & afrobeat: Musikken var hans våben

Varm op til koncerten med "As We Struggle Everyday" fra Femi Kutis seneste album Stop The Hate lige her: 


ANNONCE