Nyhed

Nick Cave afslører yndlingsbar og giver råd til alkoholiker

GAFFA.dk – alt om musik

Den australske sanger lover en fan, der kæmper med et alkoholmisbrug, at livet er bedre uden, og deler hjertevarme minder fra sin tid i São Paulo og en bar, der altid vil stå musikerens hjerte nær

I 2020 gav Nick Cave sit første interview i fem år i form af et pressemøde i København. Er musikeren reserveret overfor pressen, holder han til gengæld en særlig og tæt kontakt til sine fans. Dette har blandt andet mundet ud i en lang række Conversations with Nick Cave-begivenheder og ikke mindst hjemmesiden The Red Hand Files, hvor fans inviteres til at ”spørge om hvad som helst”.

En fan spurgte for nylig ind til, hvilken bar der var den australske musikers yndlingsbar, og Cave tog følgelig sine læsere med på en rejse tilbage til 90'erne, hvor sangeren boede med sin daværende partner i São Paulo i Brasilien. For enden af den gade, hvor Cave boede med sin kæreste og søn, Luke, lå en købmand, der også fungerede som bar, med navnet Merceario São Pedro.

Cave fortæller, at han hver dag klokken 11 tog sin dengang to-årige søn med hen til baren. Ejeren Pedro ville tale med sønnen, indtil de ansatte kom ind til frokost. Derefter ville Cave og hans søn rykke ud i solen til et bord på fortovet. Her læste og skrev Cave, blandt andet numrene ”The Ship Song”, ”Foi Na Cruz” og ”Papa Won’t Leave You, Henry” fra henholdsvis The Good Son (1990) og Henry’s Dream (1992). For det meste drak Cave dog bare øl og talte med sin søn.

”De dage ved São Pedro var simple og gode. De var de bedste tider,” husker Cave og tilføjer, at baren desværre i dag er ved at blive revet ned for at gøre plads til en luksuslejlighedsblok. Cave noterer, at et lille stykke af Vila Madelenas sjæl ville gå tabt med nedrivningen af baren – og et stykke af hans egen ligeledes.

LÆS OGSÅ: Nick Cave giver dybfølt råd om kropspositivitet til 16-årig fan

Musikeren modtog desuden en besked fra en skotsk fan, der stod overfor behandling for alkoholmisbrug og bad Cave om hjælp.

”Det er tid til til at opgive sprutten – du ved det, du er nødt til at gøre det. Det er skræmmende nu, men jeg kan kun sige, at livet er bedre uden det. Uendeligt meget bedre,” skriver Cave i sit svar til den fortvivlede fan.

”Livet er godt, bare vent og se” tilføjer musikeren. Han bliver ved med at gentage disse ord som for at understrege sin pointe og nå ind til modtageren på den anden side af skærmen. ”Forbered dig på at blive forundret,” slutter Cave sit svar.

Nick Cave afsluttede tidligere denne måned en turné med Warren Ellis, som sangeren har haft et mangeårigt samarbejde med, blandt andet i Nick Cave & The Bad Seeds – som Ellis sluttede sig til i 90'erne – rockgruppen Grinderman, omkring skabelsen af en lang række soundtracks og senest albummet Carnage fra 2021, som blev Cave og Ellis’ første officielle album som en duo.

Duoen har modtaget flotte anmeldelser på fem ud af seks stjerner for deres optrædener på turnéen fra blandt andet The Guardian og NME. Sidstnævnte skrev, at der var tale om ”et show som intet andet, fra et ægte én-gang-i-en-generations-sangskrivningspartnerskab. De vil omarrangere dit hjerte og sjæl så mange gange, at du vil forlade [showet] som den menneskelige ækvivalent til Triggers broom.”

Triggers broom skal her forstås i tråd med Theseus’ paradoks om, hvorvidt et objekt – i myten i form af et skib – stadig er det samme, hvis alle grundelementerne er blevet skiftet ud.

LÆS OGSÅ: GAFFA-skribent udsender interviewbog

ANNONCE