Nyhed

VIDEO: Tears For Fears udgiver ny single og annoncerer første album i 17 år

GAFFA.dk - alt om musik

The Tipping Point er titlen på både det kommende album og den nye single fra den engelske duo

Tears For Fears, der ikke har udgivet et album siden 2004, har netop udgivet titelsinglen ”The Tipping Point” fra deres kommende plade. Roland Orzabal og Curt Smith, der udgør Tears For Fears, optræder begge i den abstrakte musikvideo til nummeret, som blandt andet er inspireret af Orzabals afdøde kone. Du kan se musikvideoen nederst i artiklen.

Pladen er den første fra Tears For Fears i 17 år, skriver NME. Men på trods af den lange pause har duoen vedligeholdt deres arbejdsdynamik.


”Før alting gik godt med dette album, skulle alting først gå galt, det tog flere år, men noget særligt sker, når vi stikker hovederne sammen. Vi har den her balance – en push-pull ting – og det fungerer virkelig godt,” forklarer Orzabal omkring duoens nye arbejde.

”Når man har kendt hinanden så længe, som vi har, og har arbejdet sammen så længe, som vi har, er der et bånd, som bliver familiært. Det er anderledes fra et venskab, og det er anderledes fra et ægteskab. Det er bogstavelig talt som om, det er din bror. Det er det type bånd, som man ikke rigtigt kan bryde med. Det kan godt falde fra hinanden til tider. Man adskilles i perioder, hvilket jeg også synes er sundt, egentlig. Men vi formår altid at finde hinanden igen til sidst,” tilføjer Smith.

Tears For Fears debuterede i 80’erne med albummet The Hurting og fik i 1985 stor succes med efterfølgeren Songs From The Big Chair, som blandt andet inkluderer storhittet ”Everybody Wants To Rule The World”, der også har fået en renæssance på TikTok, hvor sangen er blevet anvendt mere end 11.000 gange. Nummeret har i dag over 600 millioner streams på Spotify. The Tipping Point bliver Tears For Fears' syvende album i rækken og er sat til at udkomme den 25. februar 2022.


Bandet gav i øvrigt koncert på Roskilde Festival 2019, hvilket var deres første danske optræden i 29 år. GAFFAs anmelder var dog lidt mellemfornøjet med deres performance.

LÆS OGSÅ: Ujævnt og småkedeligt

The Tipping Point-trackliste:
1. No Small Thing
2. The Tipping Point 
3. Long, Long, Long Time
4. Break The Man
5. My Demons
6. Rivers Of Mercy
7. Please Be Happy
8. Master Plan
9. End Of Night
10. Stay

Deluxe CD bonus track
1. Secret Location

Super deluxe edition CD bonus tracks
1. Let It All Evolve
2. Secret Location
3. The Shame


LÆS OGSÅ: Einstürzende Neubauten annoncerer ekstra dobbeltkoncert

Se og lyt til Tears For Fears' nye single "The Tipping Point" og musikvideo lige her:


ANNONCE