Nyhed

Enhedslistens kulturordfører om P6 Beat-sagen: "Kasper Sand Kjær har ikke fulgt med i timen"

GAFFA.dk – alt om musik

Det vil ifølge Søren Søndergaard være "totalt gak i låget" at lukke P6 Beat og P8 Jazz nu.

GAFFA følger lige nu P6 Beat og P8 Jazz’ truede fremtid tæt, og nu melder Enhedslistens kulturordfører Søren Søndergaard sig også på DR’s side, sammen Zenia Stampe, der vil kræve P6 Beat og P8 Jazz bevaret. Han mener, at der skal sættes penge af til P6 Beat og P8 Jazz i den kommende medieaftale, fordi det ifølge ham er dumt at lukke de to kanaler nu, efter de er bevilliget ekstra penge to år i træk:

– Jeg vil sige, at alt andet vil være totalt gak i låget, og grunden til, at jeg siger det på den måde er, at vi besluttede jo at sætte penge af til dem i 2019. Det var faktisk det første møde, vi overhovedet havde hos kulturministeren. Der besluttede vi at sætte penge af til kanalerne for året 2020, og når vi ikke satte penge af længere end det, så var det, fordi vi regnede med, at der kom medieforhandlinger. Og i 2020 satte vi penge af for 2021, og det giver jo ikke nogen mening, hvis man så bare vil lukke dem nu, siger Søren Søndergaard til GAFFA.


Han kan altså slet ikke se idéen i at sætte penge af to år i træk for så at lægge ansvaret over på DR og lukke kassen for P6 Beat og P8 Jazz. Og han kan sådan set slet ikke forstå, at de to DAB-kanaler ikke er taget med i finanslovsforhandlingerne. I modsætning til medieordfører for Socialdemokratiet, Kasper Sand Kjær, som mener, at DR selv skal finde pengene til at videreføre kanalerne, hvis de gerne vil beholde dem, mener Søndergaard, at det simpelthen er for sent at komme i tanker om nu:

- Så må Kasper Sand Kjær ikke have fulgt med i timen, og jeg går ud fra, at han også går ind for armslængde, for DR besluttede jo fuldstændig klokkeklart, at P6 og P8 skulle lukkes i første sparerunde, hvis de ikke fik yderligere. Jeg kan ikke forstå, at Kasper Sand Kjær mener, at det lige pludselig skal klares inden for Danmarks Radios budget, det kunne han jo lige så godt have sagt i 2019 eller 2020, fordi der var økonomien jo grundlæggende fuldstændig den samme, siger Søren Søndergaard.

Desuden synes Søren Søndergaard ikke, at der er blevet gjort noget for at hjælpe DR som sådan. Han mener, at deres økonomi slet ikke er blevet forbedret, bare fordi de er blevet fritaget for yderligere nedskæringer:


– Du får jo ikke flere penge af, at jeg lader være med at sætte din løn ned. Og Danmarks Radio får jo selvfølgelig heller ikke flere penge af, at man sløjfer en planlagt nedskæring, der skulle træde i kraft fra 2022, så det giver jo ikke nogen mening, siger Søren Søndergaard.

LÆS OGSÅ: K-medieordfører om P6 Beat og P8 Jazz: At sige, at der ikke er penge nok, det er simpelhen uanstændigt"

ANNONCE