Nyhed

Gro og Kamma giver talks og koncerter om tab, sorg og musik

GAFFA.dk – alt om musik

Mød sangerne Kamma og Gro i en talk præsenteret af Loppen, Frigjort Festival og Stem Sindet.

Både Kamma og Gro har det til fælles, at tab og sorg fylder i deres musik. I anledningen af World Mental Health Day den 10. oktober afholdes en talk på Frigjort Festival omkring tab og sorg, som begge sangere har haft helt tæt på i deres liv. Det finder sted på Loppen på Christiania.

Gro (billedet) er alias for sanger, multiinstrumentalist og producer Julie Møller Christiansen. Med sin melodiske art-pop med luftig vokal, harpe og personlige engelsksprogede tekster er hun en af de mest spændende nye danske artister lige nu. Sådan beskrev GAFFA for nylig Gro, der udgiver sit første album den 29. oktober. Desuden optrådte Gro i august til GAFFA På Græs på Herslev Bryghus ved Roskilde og på Uhørt Festival i København og fik sidstnævnte sted en ganske positiv anmeldelse.


LÆS OGSÅ: Eksperimenterende elektropop-spire, som gror på lytteren

Kamma, der også går under det borgerlige navn Signe Rønsov, er tidligere af GAFFA blevet beskrevet således: Kamma er drømmepop, hvor inderlighed, ærlighed og skrøbelighed er i fokus, og masken langsomt tages af. Hvor det ikke er skamfuldt at være følsom og have behov for at råbe højt om netop dette. Hun kunne også opleves på Uhørt Festival i Købehavn. En koncert, der fik mange rosende ord med på vejen.

I denne talk taler psykolog Simon Gents fra Stem Sindet med begge sangerinder om deres respektive møder med disse to eksistentielle temaer i deres liv. Julie Christiansen mistede sin mor til selvmord efter slidsomme sygdomsforløb og kort efter en gåtur, de havde sammen i skoven. En skelsættende oplevelse, som hun berører på sin anden single, “In the Woods”. Signe Rønsov udvider gennem sine tekster og musik ligeledes vores sprog for sorg. Rønsovs mor fik konstateret Alzheimers for 11 år siden, hvilket Kamma sætter ord og musik på gennem sin ep-udgivelse, Momentary Emotions.


Ud over at tale vil de to sangere også give koncert. Det finder sted den 10. oktober på Loppen.

LÆS OGSÅ: Frigjort Festival er klar med programmet – med flere seksstjernede kunstnere

ANNONCE