Nyhed

Katinka Band tager på forårsturné – album på vej

GAFFA.dk – alt om musik

Med 17 shows fordelt over det meste af landet er der rig mulighed for at opleve kvartetten live næste år

Efteråret er over os, og derfor luner det bestemt med annonceringen om, at Katinka Band – som de hedder nu – tager på en forårsturné til næste år. Turnéen, der strækker sig fra midt-februar til udgangen af marts, indeholder 17 shows fordelt landet over.

Katinka Band, som dengang bare hed Katinka, blev dannet i 2012 af sanger og tekstforfatter Katinka Bjerregaard og guitarist og producer Simon Ask. Sidenhen har keyboardspiller og korsanger Marie Hageltorn Christiansen og trommeslager Tobias Rye Adomat sluttet sig til gruppen.


Kvartetten leverer musik fra sit helt eget finurlige univers, som er præget af en ægthed med plads til både glæde og sorg. Lydbilledet er organisk, om end eksperimenterende, og teksterne, der stammer fra Katinka Bjerregaards egen dagbog, er poetiske og henter inspiration fra store danske digtere som Frank Jæger, Morten Nielsen og Tom Kristensen.

Katinka udkom med sit første album, Vi er ikke kønne nok til at danse, som inkluderer det ørehængende nummer af samme navn, i 2017. I 2018 var gruppen klar med deres andet album, Vokseværk, hvor siglen ”2000 meter i frit fald” blev spillet flittigt af P4 det lukningstruede P6 Beat.

LÆS OGSÅ: Det vokser og det værker. Og det gør helt godt.


Tilbage i 2015 vandt Katinka KarriereKanonen, og gruppen har sidenhen vundet en Steppeulv i kategorien ”Årets Håb” i 2017 og Carl Prisen i kategorien ”Årets Komponist – pop” i 2018. Bandet, der altså nu hedder Katinka Band, har desuden markeret sig som et glimrende livenavn og har flere gange modtaget flotte anmeldelser fra GAFFA for deres livepræstationer.

LÆS OGSÅ: Bjerregaard & Co. Brød gennem alle barrierer

Siden bandets sidste udgivelse er Bjerregaard i øvrigt blevet mor til tvillinger. For tiden kan hun opleves i TV2's Toppen af Poppen.


Katinka arbejder på et nyt album, som lander i 2022.

Tourplan:

Den 18. februar – Musikhuset, Rønne


Den 19. februar – Slagelse Musikhus

Den 24. februar – Turbinen, Randers

Den 25. februar – Studenterhuset Aalborg


Den 26. februar – Mantzius Live, Birkerød

Den 3. marts – Folkets hus, Struer

Den 4. marts – Bygningen, Vejle


Den 5. marts – Thisted Musikteater

Den 10. marts – Tøjhuset, Fredericia

Den 11. marts – Kulisselageret, Horsens


Den 12. marts – Godset, Kolding

Den 17. marts – Posten, Odense

Den 18. marts – Skrårup Musikforening


Den 19. marts – Tapperiet, Køge

Den 25. marts – VoxHall, Aarhus

Den 26. marts – Sønderborghus


Den 31. marts – Store Vega, København

Billetter kan købes lige her.

Varm op med videoen til "2000 meter i frit fald":

ANNONCE