Nyhed

Kronprinsparrets Priser er klar med årets musikalske indslag

GAFFA.dk – alt om musik

Etablerede navne og en upcoming artist kommer med musikken til årets royale prisuddeling

Lørdag den 25. september klokken 21.00 sendes Kronprinsparrets Priser 2021 på landsdækkende tv. Showet er blandt andet kendt for at have performances fra store danske kunstnere, og i år er ingen undtagelse. Musikprogrammet byder på pop, når blandt andre Drew Sycamore, Christopher og Scarlet Pleasure gæster scenen i Vejle Musikteater.

Der er også plads til upcoming talenter ved Kronprinsparrets Priser. Danske Iomfro skal også optræde ved årets prisuddeling. Iomfro er 24-årige Alma Kjær Agergaards kunstnernavn. Bag sig har hun to singler ”Ægte kvinde” og ”Danse”, der begge er blevet udgivet i år og har hittet på det nu lukningstruede P6 Beat.


LÆS OGSÅ: P6 Beats og P8 Jazz' fremtid er atter usikker

Showet uddeler Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris, der hver er på 500.000 kroner samt to Stjernedryspriser, der hver er på 100.000 kroner.

Kronprinsparrets Priser fokuserer på præstationer, der går ud over det sædvanlige. Priserne bliver uddelt til præstationer indenfor kunst, kultur og socialt arbejde. Prisuddelingen havde sin debut i 2004, og siden 2011 er showet blevet afholdt i forskellige danske byer. Årets uddeling afholdes i Vejle Musikteater og bliver vist på DR1 og DRTV.


Den store Kulturpris er to gange blevet uddelt til en rytmisk musiker. I 2008 gik den til Tina Dickow, og i 2017 modtog Den Sorte Skole prisen. En række musikere har modtaget Stjernedrysprisen, blandt andre Oh Land, The William Blakes, Nive Nielsen, MØ og Jada.

LÆS OGSÅ: FORSIDEN: Drew Sycamore har knækket koden og sparket porten til musikbranchen ind

ANNONCE