Nyhed

Overraskende comeback i toppen af hitlisten

GAFFA.dk – alt om musik

Genoptryk af Balstyrkos 12 år gamle debutalbum går direkte nummer ét

I denne og næste uge giver Balstyrko – alias Ane Trolle, Blæs Bukki og Ormen – comebackkoncerter i Odense, Aarhus og København, og billetterne er ved at være væk. Samtidig har trioen genudgivet deres eneste album, Jagten paa noget fra 2009, på både vinyl og streamingtjenester. Og som lidt af en sensation er det mere end ti år gamle album nu gået direkte ind på førstepladsen af den danske albumhitliste, der samler både streams og vinyl.

Det er ikke den store overraskelse, at albummet topper vinylhitlisten, men det er det, at det ligger nummer 1 på den samlede albumhitliste, da plader, der topper vinylhitlisten, som regel bliver overgået af streamede album på den samlede hitliste. The Minds of 99 har eksempelvis flere gange toppet vinylhitlisten, men aldrig den samlede albumhitliste.

Dermed kommer det direkte ind fra højre og giver baghjul til sidste uges konger af hitlisten, Eurovision-drengene i Fyr & Flamme, som foretager et frit fald helt ned på plads nummer 40 af den officielle danske albumhitliste. Listens andenplads indtages, ligesom i sidste uge, af de københavnske gulddrenge i B.O.C. med albummet Mere end musik. Bag de tre bogstaver gemmer sig hitmagerne Kesi, Benny Jamz og Gilli.

På listens tredjeplads figurerer det koreanske boyband Stray Kids og albummet Noeasy, skarpt efterfulgt af amerikanske Olivia Rodrigos debutalbum Sour. På hitlistens femteplads ligger Billie Eilish med sin Happier than Ever, mens Lordes længe ventede comebackalbum Solar Power har fundet vej til en tiendeplads på listen.

I næste uge kan man med nogen sandsynlighed forvente opbrud i hitlisten, når de første salgstal for nye udgivelser med henholdsvis Halsey og Kanye West er gjort op. 

Balstyrko kan opleves på Posten i Odense 4. september, i Store Vega i København den 8 og 9. september og på Train i Aarhus den 10. og 11. september. De tre Balstyrko-medlemmer akkompagneres live af violinist Davide Rossi, trommeslager Jesper Elnegaard, Jakob Falgren på bas og Mads Hyhne på trombone.

LÆS OGSÅ: Balstyrko giver flere koncerter i 2021

Se videoen til Balstyrkos "Karrusellen":

 

p>
ANNONCE