Nyhed

GAFFAs chefredaktør modtager ligestillingspris

GAFFA.dk – alt om musik

Sidsel Thomassen modtager Ethel-prisen for at arbejde særligt for ligestilling, kønsbalance og diversitet i musiklivet

Lydmors Spot-koncert blev lørdag aften indledt med en uddeling af den sjette af musik- og ligestillingsprisen Ethel-Prisen, som netop Lydmor modtog sidste år. I år var det GAFFAs chefredaktør Sidsel Thomassen, der under solide klapsalver fik overrakt den helt særlige Ethel-Pris af Eva Brems fra komitéen bag prisen.

Ethel-Prisen er en musik-politisk pris, stiftet af den nu afdøde pianist, komponist og studielektor ved Musikvidenskab på Aarhus Universitet Pia Rasmussen, som i 70’erne medvirkede som pianist i et af landets første og største kvindebands, Søsterrock. Prisen er opkaldt efter den engelske komponist, dirigent og forfatter Ethel Smyth (1858-1944), der blandt andet kæmpede for kvinders stemmeret.


Prisen overrækkes hvert år til en eller flere personer, som her gjort en særlig indsats for at fremme vilkårene for kvindelige musikere og på den måde være med til at fremme kønsbalancen og diversiteten i det danske musikliv.

Lydmor modtog prisen i 2021 for som rollemodel at italesætte kønsbalancen i musikken og dermed italesætte kønsbalancen i musikken. I år modtager Sidsel Thomassen prisen ved som chefredaktør for GAFFA siden 2017 at arbejde særligt for ligestilling, kønsbalance og diversitet i musiklivet gennem afgørende initiativer i mediebilledet. Se hele begrundelsen nedenfor.

”På GAFFA forsøger vi efter bedste evne at leve op til det ansvar, vi har som gatekeeper i musikbranchen, og jeg er utrolig stolt af, at vores indsats har givet genlyd med denne fine pris”, udtalte Sidsel Thomassen blandt andet i sin tale, som hun afsluttede med ordene:


”Jeg vil lade denne her pris være et bevis på, at det måske ikke er så dumt endda at ansætte unge, nyuddannede kvinder i ledende stillinger, heller ikke i 2022”.

Med prisen følger 25.000 kroner og en skulptur af kunstneren Malene Bjelke.

ANNONCE