Nyhed

GAFFAs chefredaktør stopper ved årets udgang

Fra praktikant til projektansættelse til chefredaktør.

I knap ti år, heraf mere end fem som chefredaktør, har Sidsel Thomassen været en del af holdet og DNA’et på GAFFA, men ved årets udgang stopper hun og giver stafetten videre.

I 2013 startede Sidsel Thomassen som praktikant på GAFFAs redaktion i forbindelse med sin kandidatuddannelse på journalisthøjskolen i Aarhus. Efter praktikperioden holdt GAFFA fast i Sidsel og omvendt. Det var tydeligt for begge parter, at der var et godt professionelt og personligt match, og at ambitionerne for GAFFAs fremtidige udvikling var gensidig.

En projektansættelse på afviklingen af GAFFA-Prisen og et speciale om, hvordan et etableret medie kan forblive relevant i en digital virkelighed, blev startskuddet til en ansættelse som chefredaktør, og siden 2017 har Sidsel Thomassen stået i spidsen for GAFFAs redaktionelle linje.


Med Sidsel Thomassen i rollen som chefredaktør hos Skandinaviens største musikmedie er musikjournalistikken blevet taget alvorligt, og gennem sit virke har Sidsel skabt synlig forandring, der ikke bare har givet genlyd på GAFFAs egne platforme, men også i resten af musik- og mediebranchen.

LÆS OGSÅ:
GAFFAs chefredaktør modtager ligestillingspris

Hun har som chefredaktør sørget for, at GAFFA har indtaget en position som dagsordensættende medie for en skarp og nuanceret debat om blandt andet køn og repræsentation, sexisme, mental sundhed, musikeres vilkår, mediernes ansvar og sprogets indflydelse. Dette er kommet til udtryk gennem egne skriverier og via væsentlige redaktionelle prioriteringer. En indsats, som hun tidligere på året modtog en ligestillingspris for. Desuden har Sidsel Thomassen i mange år været engageret redaktør på GAFFA-Prisen, hvor hun som programansvarlig har været dedikeret omkring at præsentere publikum og seere for et overraskende og alsidigt lineup.

Sidsel Thomassen siger om om sit exit: “Beslutningen om at stoppe har bestemt ikke været nem, for det har været en stor ære at være med til at repræsentere og udvikle et medie som GAFFA. Jeg sidder tilbage med en enorm personlig og professionel stolthed over de ting, jeg har opnået i min tid som chefredaktør, og ser frem til at følge den videre udvikling.”

GAFFAs bestyrelse påbegynder nu arbejdet med at finde en ny chefredaktør til GAFFA.


ANNONCE