Nyhed

Grøn Koncert klar med de sidste navne

GAFFA.dk – alt om musik

Phlake og Suspekt fuldender programmet

Tuborg og Muskelsvindfonden har netop offentliggjort, hvilke to navne, der fuldender årets Grøn-program. Der er tale om pop/r&b-hitmagerne Phlake og hiphop-veteranerne Suspekt, der i øvrigt begge kommer fra Albertslund.

Suspekt kan til sommer opleves på Grøn for femte gang, mens det er anden gang, at Phlake er med.


Phlake ser frem til at vende tilbage på Grøn:

”Endelig skal vi spille på Grøn igen. Vi glæder os bare til at komme ud på græs igen og blive sluppet fri sammen med alle dem, som kommer og ser koncerter. Det er første gang i tre år, at der bliver spillet ægte sommerkoncerter, og det glæder vi os helt hjernedødt meget til,” siger de i en pressemeddelelse.

Pop/r&b-duoen Phlake brød igennem i 2016 med singlerne "Pregnant" og "Angel Zoo" og debutalbummet Slush Hours, der høstede hele fem priser ved Danish Music Awards i 2016, blandt andet for "Årets Album". Gruppen var det mest spillede danske navn på P3 i både 2016 og 2017, og i 2018 var "The Rascal" det mest spillede danske nummer på dansk radio.


I slutningen af oktober 2021 udsendte Phlake første single fra et kommende album, deres fjerde, der endnu ikke er udkommet. Nummeret "Vendetta" blev P3's Uundgåelige og endnu et hit. I april i år fulgte duoen op med deres nyeste single, "10 Feet". Phlake havde debut på Grøn i 2018.

Hiphopgruppen Suspekt albumdebuterede helt tilbage i 1999 og blev for alvor et stort navn i løbet af 00'erne, hvor de især har gjort sig bemærket med deres direkte tekster og intense koncerter. De seneste fire af deres til dato syv album har toppet den danske hitliste, senest Sindssyge ting i 2020. Suspekt er med på Grøn for femte gang til sommer, og de var i 2016 også Grøns "Plads til forskelle"-ambassadører. Suspekt fortæller i en pressemeddelelse:

“Der er gang i Danmark igen, og vi glæder os helt exceptionelt til at skulle turnere rundt med Grøn igen – særligt fordi hele Plads-til-forskelle tankegangen betyder meget for os. Der skal være plads til alle, og vi skal alle have lov til at have vores forskelligheder. Det bliver en fænomenal sommer.”


Suspekt har vundet en lang række priser, blandt andet en Danish Music Award for Årets Danske Gruppe i både 2020 og 2015.    

De øvrige navne på årets Grøn-program er Tessa, Christopher, Andreas Odbjerg, Drew Sycamore, Carpark North og D-A-D. 

Det hele starter på Amager d. 21. juli, og herefter besøger Grøn Kolding d. 22. juli, Aarhus d. 23. juli, Aalborg d. 24. juli, Esbjerg d. 28. juli, Odense d. 29. juli, Næstved d. 30. juli og slutter i Valby d. 31. juli. 


LÆS OGSÅ: FESTIVALERNE ER TILBAGE: Få det ultimative overblik over sommerens musikalske begivenheder

Varm op med Phlakes seneste single, "10 Feet":


ANNONCE