Nyhed

Nashville Nights Festival klar med det fulde program

GAFFA.dk – alt om musik

Blandt andre Thomas Dybdahl fuldender programmet

Den Odense-baserede sangskriverfestival Nashville Nights International Songwriters Festival er nu klar med det fulde program til andet år af festivalen, der i år finder sted 16.-18. september på en række spillesteder og scener i det centrale Odense.

I år tæller programmet mere end 80 sangere og sangskrivere fra 12 forskellige lande.


De nyeste tilføjelser tæller Thomas Dybdahl (billedet), den norske, americana-inspirerede singer-songwriter og Dan Smalley, en kunstner fra Nashville, som også optrådte til festivalen sidste år.

I år hovednavnene nordirske Foy Vance og amerikanske John Grant – og årets store hyldestkoncert, som gæstes af markante danske og amerikanske navne, når festivalen fejrer Johnny Cash, der i år ville være fyldt 90 år. De danske gæster er Allan Olsen, Kira Skov & M. Rexen, Bjørn Fjæstad, Ginne Marker og Fallulah plus surprise guests. Fra USA kommer førnævnte Dan Smalley samt Payton Taylor og Noah Smith.

De bliver bakket op af et band bestående af kapelmester og bassist Troels Skjærbæk, guitaristerne Lars Skjærbæk og Rune Kjeldsen, trommeslager Mads Andersen og Mikkel Damgaard på keyboard.


Fra USA ankommer et stort line-up af sangskrivere, som indgår i et af festivalens særlige koncertformater – de såkaldte writers rounds. Et koncertformat, som sætter tre til fire artister sammen på scenen, ofte med en af artisterene i rollen som vært, og så skiftes de til at spille og fortælle om deres sange. I år er der også en dansk writers round på plakaten, kurateret af Marcus Winther-John, som tager Sys Bjerre, Rikke Thomsen og Live Strings med på scenen.

Festivalprogrammets blanding af koncerter, writers rounds, talks, master classes og songwriting camps giver publikum en mulighed for at komme tæt på sangskrivningen og på liveoplevelsen. Samtidig giver festivalen danske og internationale sangskrivere muligheden for at mødes på tværs og skabe nye samarbejder.

Ved den første festival i 2021 var hovednavnene Martha Wainwright, Lisa Ekdahl, Stuart A. Staples fra Tindersticks og Craig Finn.


Festivalen startede sit første år to traditioner: en sangskriverpris, som uddeles til et dansk talent og en hyldestkoncert til en af de største sangskrivere. Sidste år gik prisen til Lasse Storm, solist og sanger i rockgruppen Dør Nr. 13, og hyldesten var tilegnet Leonard Cohen.

En fuld festivalbillet koster 1295 kr., og det er også muligt at købe dagsbillet til fredag, lørdag eller søndag.

I år er det muligt at købe et TalkZone-armbånd til festivalen for kun 150 kroner. Det giver adgang til festivalen i tidsrummet 11-15 lørdag og søndag, hvor talks, live-sangskrivning, Meet the songwriters og master classes er på programmet.


Køb billetter her

LÆS OGSÅ: Mirakel-afslutningskoncert efterlader spillested starstruck

Varm op med Thomas Dybdahls "But We Did":

ANNONCE