Nyhed

Gogol Bordello-sanger med flere hylder Zelensky med sang – "manden med nosser af stål"

GAFFA.dk - alt om musik

Siden krigen brød ud i Ukraine, har landets præsident Volodymyr Zelensky fået en status som få andre. I dag har denne status taget form som et uventet musikalsk samarbejde: ”Zelensky: The Man with the Iron Balls”.

Primus’ frontmand Les Claypool, Gogol Bordellos frontmand Eugene Hütz, Polices trommeslager Stewart Copeland og John Lennons søn Sean Lennon er alle gået sammen om at hylde Volodymyr Zelensky og hans ædlere dele på sangen ”Zelensky: The Man with the Iron Balls”.

Et nummer, der i mange henseender lyder som en blanding af sen Beatles-gakkethed og sømandssange. Med en opbakkende marchrytme og fordrukkent lydende vokalleveringer bliver Zelensky og det ukrainske folk hyldet for denne ”værdighedens revolution”, som landet nu står i. Versene bliver leveret både på ukrainsk og engelsk, og sangens budskab opsummeres i omkvædet ”One person can make a difference / Be they short, thin, fat, or tall / That person can live with dignity / If they stand with some iron balls”.

Samarbejdet blev påbegyndt af Eugene Hütz, der oprindeligt selv kommer fra Ukraine: ”Så snart den russiske aggression brød ud, tog Les og jeg kontakt med det samme, så vi kunne adressere katastrofen. (...) Vi satte os for at skabe bekræftende musik, der kalder på sammenhold og viser respekt til de handlevillige i forsvaret af Ukraine, såsom præsident Zelensky, der demonstrerer indtil nu uhørt stamina og heltemod,” udtaler Hütz til Rolling Stone.

Det er dog ikke bare en kærlighedserklæring til et bestemt sæt kønsdele, nej nummeret er et velgørende formål, da alle penge tjent på det går til non-profit organisationen Nova Ukraine, der sørger for humanitær støtte til det ukrainske folk. Det kan høres over denne artikel.

GAFFA samler også ind til fordel for Ukraine. Du kan støtte her.

LÆS OGSÅ: Julian Lennon sang ”Imagine” for første gang – til støtte for Ukraine.

ANNONCE