Nyhed

Medina-dokumentarfilm og -serie får snart premiere

GAFFA.dk - alt om musik

Filmen og serien er to selvstændige værker

Filmen Medina kan ses den 3. maj i udvalgte Nordisk Film-biografer landet over. Den 10. maj kan filmen ses i Århus og den 11. maj i Odense. Serien, Medina – hele min historie har premiere den 5. maj på Discovery+ og Kanal5. Der udgives et afsnit om ugen.

I filmen kommer vi ifølge bagpersonerne ikke kun til at se Medina som stjernen i rampelyset. Vi kommer også til at lære mere om personen som musiker, kæreste, datter, søster og mor gennem en fortælling, som ligger ud over overskrifter som “Bryster, bling bling og boytoys” eller "Popdronningen skifter mænd med rekordfart”, således som nogle af de mere kulørte medier har omtalt hende. 


Medina har i et samarbejde med filminstruktør Kaspar Astrup Schröder skabt dokumentarfilmen og -serien som to selvstændige værker, der hver især undersøger forskellige sider af hovedpersonen. Medina og Schröder kendte hinanden, før sangeren slog igennem, og filminstruktøren følte ikke, han kunne genkende Medina i mediernes overskrifter.

“Popkultur, som kunne rykke ved nogle musikalske grænser”

"Da hendes berømmelse steg helt til vejrs, så jeg overskrifter og historier om en kvinde, som jeg ikke kunne genkende i den Medina, som jeg havde kendt. I starten af sin karriere kendte jeg hende som en meget nysgerrig, ambitiøs og kreativ person, som ikke kunne drømme stort nok. Og som i bund og grund var gået i gang med at skabe noget popkultur, som kunne rykke ved nogle musikalske grænser. At pressen var mere interesseret i hendes personlige grænser, kom bag på mig, men især også bag på hende. Jeg har lyst til at høre Medinas historie, og som filminstruktør har jeg også lyst til, at hendes stemme kan blive hørt på en måde, omverdenen ikke har oplevet før. Ikke kun om, hvordan berømmelsen har formet hende, men mest af alt komme helt tæt på, hvem Medina egentlig er," fortæller Schröder i en pressemeddelelse.


Instruktøren har fulgt Medina i to et halvt år med sit kamera for at skabe filmen og serien. Idéen med de to formater er, at serien er henvendt til et publikum, der er vokset op med Medinas musik og samtidig ønsker at lære hendes historie at kende. I filmen har duoen lagt vægt på en kunstnerisk tilgang, hvor musikken og personernes følelser er i fokus.

LÆS OGSÅ: ILDSJÆL: Ankerstjerne møder Medina: "Det er svært at være så tro mod sig selv, for så kan man ikke gå på kompromis"

I filmen og serien medvirker udover Medina hendes familie, venner, Helle Thorning-Schmidt, Julie Zangenberg og flere til.


Medina vil være til stede til visningen den 3. maj i Imperial samt den 10. maj i Århus og den 11. maj i Odense.

Se traileren til filmen nedenfor.


ANNONCE