Nyhed

Streamingtjeneste i dyb krise: Fyringer, nedlæggelser og forestående rekonstruktion

GAFFA.dk - alt om musik

Den danske streamingtjeneste Moodagent, der var sat i verden for at bide skeer med nogle af de største giganter på markedet, er konkurstruet og er nu under rekonstruktion af Sø- og Handelsretten.

Den danske streamingtjeneste Moodagent så første gang dagens lys i 2019, hvor den hurtigt udvidede til både Tyskland, Indien og Australien. Ifølge Mediawatch er eventyret dog kommet til en foreløbelig afslutning, idet virksomheden angiveligt har opsagt mere end halvdelen af den danske stab, og de nu tidligere ansatte har ikke fået udbetalt løn for marts – mens de udenlandske afdelinger er nedlagt. 

Går man ind på det danske CVR-register, kan man også se, at Moodagent, der i skrivende stund er registreret som "Selskabet af 31. marts 2022 A/S" og er under såkaldt rekonstruktion. 

Moodagent blev grundlagt i 2001 af Peter Berg Steffersen og Mikael A. Henderson, der dengang gik under navnet Syntonetic Media Solutions. De slog sig op på at kreere et intelligent system med en underliggende teknologi, der analyserer både de enkelte tracks’ elementer og lytterens musiksmag. Kombinationen af analyserne resulterede ifølge Moodagent i "unikke interaktive playlister og anbefalinger". Resultatet var ifølge Moodagent "en langt mere personlig musikoplevelse og mulighed for at opdage eller genopdage musik, der kan stamme fra både aktuelle hitlister og artisternes bagkatalog."

Træerne er imidlertid ikke vokset ind i himlen, og i stedet for at lykkes med det erklærede mål at udfordre verdens absolutte gigant på musikstreaming-fronten Spotify, fik medarbejderne altså i sidste uge beskeden om, at de var opsagt og ikke skulle forvente at modtage løn for marts måned. 

Vi følger sagen og forsøger at få udtalelser fra sagens parter...

ANNONCE