Nyhed

Byrådet i München siger ja til Rammsteins nytårsaftenkoncert – der er dog stadig et aber dabei

Rammstein spiller den 31. december på Theresienwiese i München med plads til 145.000. Men kun, hvis byrådets krav om et sikkerhedskoncept opfyldes.

Süddeutsche Zeitung samt avisen Münchener Merkur melder, at Rammstein godt må gå videre med deres planer om en koncert med plads til 145.000 tilskuere på Theresienwiese i München nytårsaften den 31. december 2022. 

Om koncerten bliver til noget, er dog ikke sikkert endnu. Byrådet har blot tilkendegivet, at arrangøren Klaus Leutgeb og hans team godt må bruge pladsen Theresienwiese. Koncerten bliver kun til noget, hvis arrangøren kan forelægge et sikkerhedskoncept til godkendelse, der giver mening. Münchens politichef har ytret store bekymringer omkring koncerten med 145.000 nytårsaften, da han frygter, at man ikke ville kunne styre så stor en menneskemasse i tilfælde af panik, terror eller andre farlige situationer. Dette har byrådet dog heller ikke taget stilling til endnu. Byrådet har blot sagt, at der godt må afholdes så stor en koncert, forudsat at sikkerhedskravene mødes. 

Bølgerne under debatten i byrådet gik højt mellem partierne, hvor SPD (pendant til Socialdemokraterne), CSU (pendant til Konservative/Venstre) samt FDP (pendant til Liberal Alliance) stemte for forslaget, og Bündnis90/DieGrünen (pendant til Radikale Venstre, red.), ÖDP (Økologisk-demokratisk-parti) samt Die Linke (pendant til Enhedslisten) stemte imod.


Hovedargumentet fra partierne, der stemte for forslaget var, at man ikke altid skulle være bange i forhold til store begivenheder og snarere skulle se Rammstein-koncerten som en chance for millionbyen München, der viser byen netop som storby, der er åbensindet. Partierne, der stemte imod, henviste til de store sikkerhedsbekymringer, som politiet og andre nævnte. En forberedelsestid på blot fire en halv måneder er alt for kort til sådan et enormt foretagende, mener de. 

Inden et eventuelt sikkerhedskoncept godkendes, må der heller ikke sælges billetter til koncerten, besluttede byrådet. Nu er det op til Klaus Leutgeb & Co. til at komme med planer, der godkendes af byrådet.

GAFFA vil naturligvis følge udviklingen.


 

ANNONCE