Nyhed

FOTOUDSTILLING: Liss tager tilbage til deres udgangspunkt

Udstillingen Lydbilleder fra en by tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

Billedet af gruppen Liss er en del af en fotoserie, som var en del af juli 2016-udgaven af GAFFA, hvor de unge drenge også prydede forsiden.

Netop den periode markerede et højdepunkt i gruppens karriere, hvor deres første singler - ”Try”, ”Sorry” og ”Always” – på rekordtid havde vundet danskernes hjerter, og internationale medier roste dem til skyerne.

I den forbindelse gav de et interview til GAFFAs skribent Henrik Tuxen, hvor de på Lille Vega i København – midt i en 17-dages turné – fortalte om deres historie.


Det er GAFFAs erfarne fotograf, Morten Rygaard, som står bag billedet af drengene, der går tur i Mols Bjerge, og ifølge ham selv var det en pragtfuld dag:

- Hver gang jeg tager billeder, bruger jeg altid meget tid på at forberede mig. Jeg snakker med kunstnerne, lytter til deres musik og hører, hvad de visuelt gerne vil udtrykke. Liss ville gerne tage mig tilbage til deres ungdom og der, hvor de mødte hinanden. De ville tilbage til udgangspunktet og tilbage til rødderne, fortæller Rygaard og fortsætter. 

- Vi havde en magisk dag i Mols Bjerge, hvor vi hyggede os og havde det skide sjovt sammen. På billedet her går de på én af vejene i Mols Bjerge – et sted hvor de har brugt meget tid sammen som unge mennesker. 


GAFFA har fulgt Liss’ karriere på godt og ondt, fra deres spæde start og helt frem til idag, hvor forsanger Søren Holm på tragisk vis ikke længere er iblandt os. Du kan finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.

Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.

LÆS OGSÅ: FORSIDEN: Den nye begyndelse blev en hjerteskærende afslutning


ANNONCE