Nyhed

Hør forsmag på nyt hyldestalbum til Leonard Cohen

Iggy Pop og Norah Jones er blandt de medvirkende på nyt hyldestalbum til legenden

Leonard Cohen døde den 7. november 2016, og her seks år efter vil pladeselskabet Blue Note Records ære hans minde og musikalske karriere med et hyldestalbum – Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen, der vil udkomme den 14. oktober 2022.

Albummet er produceret af Larry Klein, som var en nær ven af Cohen. Han fortæller i forbindelse med annonceringen af albummets udgivelse via Blue Notes hjemmeside, om tilblivelsen af hyldestalbummet:


”Leonard Cohen havde været en ven siden omkring 1982, og i de sidste 15 år af hans liv blev han en nær ven. Han var nok den klogeste og sjoveste ven, jeg havde, og han var en jeg satte uhyre stor pris på", udtaler Klein og fortsætter:

Efter at han gik bort, tog jeg mig selv i konstant at lave covers af hans sange med andre artister, som jeg arbejdede med. En af grundene er selvfølgelig, at sangene er virkelig gode – i en vis forstand er Leonard den bedste popsangskriver nogensinde – men den anden grund var, at det hjalp mig til at føle, at han var omkring mig”.

På albummet medvirker en række velanskrevne jazzmusiker, foruden solisterne Norah Jones, Peter Gabriel, Sarah McLachlan, Gregory Porter, James Taylor, Luciana Souza, Iggy Pop, David Gray, Mavis Staples og Nathaniel Rateliff.

LÆS OGSÅ: Leonard Cohens arvinger sælger bagkataloget


På tracklisten er i alt tolv sange, som tæller både klassikere og mindre velkendte fra Cohens karriere – helt fra debutalbummet Songs of Leonard Cohen fra 1967 og op til det sidste album You Want It Darker fra 2016.

Nummeret ”Coming Back to You”, fortolket af James Taylor, er allerede udgivet, og du kan lytte til det nedenfor:


Trackliste:

1. Steer Your Way (Norah Jones)

2. Here It Is (Peter Gabriel)


3. Suzanne (Gregory Porter)

4. Hallelujah (Sarah McLachlan)

5. Avalanche (Immanuel Wilkins)


6. Hey, That’s No Way to Say Goodbye (Luciana Souza)

7. Coming Back To You (James Taylor)

8. You Want It Darker (Iggy Pop)


9. If It Be Your Will (Mavis Staples)

10. Seems So Long Ago, Nancy (David Gray)

11. Famous Blue Raincoat (Nathaniel Rateliff)


12. Bird on The Wire (Bill Frisell)

ANNONCE