Nyhed

Leonard Cohens arvinger sælger bagkataloget

GAFFA - alt om musik

Hipgnosis Songs Fund har sikret sig hovedparten af rettighederne til Cohen-sangkataloget

Bob Dylan har gjort det. Bruce Springsteen, Tina Turner med flere ligeså. Og nu har arvingerne efter den afdøde, canadiske mestersangskriver Leonard Cohen fulgt trop og solgt rettighederne til det legendariske bagkatalog. Det skriver både Rolling Stone og Pitchfork. 

Det er Hipgnosis Songs Fund, som har sikret sig hovedparten af rettighederne til Cohen-sangkataloget, der rent juridisk er opdelt i "Stranger Music"-kataloget og "Old Ideas"-kataloget. Hipgnosis har sikret sig den såkaldte "Songwriter's share" af førstnævnte, som dækker Cohens sange fra debuten i 1967 og frem til og med år 2000. 


 "Old Ideas" - opkaldt efter albummet af samme navn fra 2012 - omfatter bagkataloget fra 2001 og frem til Cohens død. Og her har Hipgnosis købt både copyright samt sangskriverens og publicistens andel af rettighederne.

LÆS OGSÅ: Bruce Springsteen sælger sit bagkatalog for vildt beløb

Hipgnosis er stiftet af Chic-stjernen Nile Rodgers og manageren Merck Mercuriadis og sidder allerede med rettighederne til flere store sangkataloger. Firmaet ejer således store dele af både Neil Youngs, Jimmy Iovines og Heartland-aktuelle Lindsay Buckinghams bagkataloger.


Leonard Cohen døde i en alder af 82 år i november 2016. Efter en længere pause fra livescenen satte Cohen i årene op til sin død et flot punktum for karrieren med omfattende turnéaktivitet fra 2008-13 og  en kritikerrost albumtrilogi bestående af Old Ideas (2012), Popular Problems (2014) og You Want It Darker (2016) 

ANNONCE