Nyhed

Mariah Carey i juridisk kamp om titlen som juledronning

Mariah Carey i modvind efter forsøg på at tage patent på titlen som julens dronning

Du kender højst sandsynligt sangen, som bliver spillet alle tænkelige tidspunkter i december – nemlig hittet ”All I Want For Christmas” af Mariah Carey fra 1994.

Af samme grund bliver sangeren ofte omtalt som juledronningen - Queen of Christmas - men måske er denne titel ved at være et afsluttet kapitel for Carey.

Mariah Carey er nemlig endt i et juridisk opgør, efter sangerinden selv og hendes team har ansøgt om at tage patent på titlen "Queen of Christmas". Det skriver BBC og flere andre medier.

Ansøgningen om varemærkeregistreringen er blevet mødt med modstand af sangerne Darlene Love og Elizabeth Chan, hvis musikkarrierer i høj grad er blevet formet af at synge julesange. Stridighederne kommer af, at titlen efter de to kollegers mening ikke bør monopoliseres. 

Det udtaler Darlene Love, som især er kendt for hittet ”Christmas (Baby Please Come Home) og for 29 år siden blev erklæret juledronning af den amerikanske talkshow-vært David Letterman.

Chan lever stadig af at indspille og optræde med julemusik og har sågar udgivet et album ved navn Queen of Christmas. Hun mener ligesom Love, at Carey ikke kan tage patent på titlen og har derfor indsendt en erklæring, der opponerer mod Careys ansøgning om at varemærkeregistrere titlen.

Til det amerikanske blad Variety har sangeren Elizabeth Chan udtalt følgende:

”Jeg har en meget stærk holdning om, at der ikke er nogen personer, der skal fastholde eller monopolisere julen. Det er bare ikke en rigtig ting at gøre. Julen er for alle. Det er meningen, at den skal deles; det er ikke meningen, den skal ejes”.

LÆS OGSÅ: Mariah Carey giver sangundervisning online og udgiver børnebog

Selvom der er hedebølge, og vi befinder os i august, så er der altid tid til at genhøre det gamle julehit:

ANNONCE