Nyhed

Ny MeToo inspireret single fra Jeanett Albeck - ”VELKOMMEN I KLUBBEN” til dem, der først nu tænker over hver en lille handling

Club-nummerets lyd hylder poptøsen – der altid har været hånet og udskammet

En pressemeddelelse annoncerer den nye single ”VELKOMMEN I KLUBBEN”, skrevet af den prisvindende multikunstner Jeanett Albeck i samarbejde med kunstneren Clara Sofie, der står bag hittet ”Når Tiden Går Baglæns”. Nummeret har en sexet club-vibe med lyd fra 00’erne og vokalreference til Billie Eilish og Lana Del Rey. Hyldesten til poptøsen bliver portrætteret i nummerets musikvideo via Albeck, der er klædt i en glitterdragt, støvler, store øreringe og vild make-up.

Et helt særligt citat ligger som inspiration for nummeret, nemlig følgende fra Emma Holten: ”Jeg tror, da #metoo startede var der mange mennesker, der tænkte ’skal jeg nu tænke over hver en lille handling, jeg gør, hvert et lille ord jeg siger?’ Ja. Det er vi mange der har gjort altid. Velkommen i klubben!”. Citatet bliver samplet i både starten og slutningen af sangen.

Nummeret, der er defineret af en mørk og dyster club-lyd i versene og en mere lys og klar lyd i omkvædet, vil gøre op med den envejskommunikation, der er opstået i debatten. Den vil pege på de blinde vinkler og minde om, at forståelse går begge veje – klubben er altså fedest, hvis alle har mulighed for at være med. Til dette fortæller Albeck i pressemeddelelsen:

”Kender du det? Du tror, at verden hænger sammen på én måde, og så viser det sig, at det forholder sig helt anderledes? Vi er nemlig ikke altid selv klar over, hvordan andre ser verden, især ikke, hvis vi ikke spørger ind til det. Og det er jo som den privilegerede part dejligt og mageligt at slippe for besværet ved at skulle lave om på sin egen verdensopfattelse”

LÆS OGSÅ: VIDEO PÅ KAMPDAGEN: Nana Jacobi, Annika Aakjær og Jeanett Albeck synger "Hold dit hjerte blødt"

Albeck er som kunstner blevet kaldt for en ”uægte datter af Lady Gaga, Tove Ditlevsen, Superman og David Bowie” og er igennem kunstnerkollektivet Sort Samvittighed blevet tildelt adskillige priser. Hun definerer sig selv som ”det weird barn i klassen” i musikbranchen.

Den nye single vil hun spille til sin headliner-koncert i Vega, og den vil også indgå i hendes selvbiografiske musikteaterforestilling ”Ellers Mange Tak”, der har premiere på Teater Republique den 1. september 2022.

ANNONCE