Nyhed

Skaberne bag Aarhus-spillestedet Tape udgiver podcast i samarbejde med Carsten Holm

GAFFA.dk – alt om musik

Fire af skaberne fortæller om spillestedets storhed og fald

I årene 2016-2020 var Mejlgade-non-profit-spillestedet Tape en markant del af den aarhusianske musikscene med fokus på den mere alternative musik. I januar 2021 lukkede stedet imidlertid grundet mangel på økonomisk støtte fra kommunen.

Nu fortæller fire af skaberne af Tape, Rud Kjerstein, Thomas Mee, Jeppe Hofmeister Berg og Matias Gulvad Jørgensen, historien om spillestedets storhed og fald i en ny podcast, der har den mangeårige P6 Beat-vært Carsten Holm som interviewer.


Tape præsenterede i løbet af årene 2016 til og med 2020 så forskellige navne som Dean Blunt, Whitney, Gents, Yung, Clarissa Connelly, Moor Mother, Liss, Ydegirl, Lust for Youth, Cate Le Bon, Palace Winter, KhalilH2HOP, Crack Cloud, Communions, Fraads, Iceage, ML Buch, Barbro og Assegai. Både nichekunstnere og navne, som senere har fået større publikumsmæssig succes, men som folkene bag Tape altså opdagede før mange andre.

De unge mennesker, som først mødte hinanden i Trøjborg Beboerhus, havde et ønske om at drive Tape ud fra egne præmisser. Tapes struktur og økonomi var baseret på mange frivillige kræfter og få midler, og i podcasten fortæller de fire medskabere om store konflikter og udfordringer med at modtage støttemidler og generelt et manglende samarbejde med Aarhus Kommune for at blive anerkendt på lige fod med byens andre spillesteder.  

Der er også masser af underholdende anekdoter, for eksempel historien om et stort navn, som få timer før koncerten udvandrer på grund en højtaler, eller om travl aften under Spot Festival, hvor døren bliver sparket ind.


Podcasten Historien bag Tape – om organisk iværksætteri i minefeltet af moderne musikkultur er ude nu på alle streamingtjenester, og den er støttet af Roskilde Fonden.

LÆS OGSÅ: Aarhus-spillestedet Tape genopstår under nyt navn

ANNONCE