Nyhed

VIDEO: Stære skaber sort sol i smuk Hannah Schneider-video

GAFFA.dk – alt om musik

Hannah Schneider varmer op til et nyt soloalbum i september

Hannah Schneider er klar med en ny smuk video til sin seneste single, "Fluid". Se videoen nedenfor.

Videoen er filmet af den internationalt anerkendte Tine Reingaard, der blandt har arbejdet med New Order og fotografen Søren Solkær, og den sætter fokus på det sydvestjyske fænomen sort sol – når hundredetusinder stære om foråret og efteråret samles i marsken til træk. Stærene kommer fra alle landene omkring Østersøen og Norge. 


"De bevægelser, der finder sted i fænomenet kaldet sort sol ligner for mig en tyktflydende væske, der ændrer sig – som olie i vand. Stærenes fælles bevægelser har en næsten meditativ indflydelse på beskueren og passer så godt til sangens minimalistiske form," fortæller Hannah Schneider i en pressemeddelelse.

Singlen "Fluid" er en forløber for Hannah Schneiders fjerde album Ocean Letters, der udkommer til september og bliver hendes første soloalbum i otte år. I mellemtiden har hun udgivet et album med duoen AyOwA. Som solist er hun inspireret af så forskellige navne som Björk, klassiske komponister som Debussy og Satie og neo-klassiske komponister som Hania Rani og Olafur Arnalds.

GAFFAs anmelder var godt tilfreds med Hannah Schneiders forrige album, Red Lines, og fremhævede især sidste halvdels "svævende, karakteristiske og skrøbelige sange".


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Schneider balancerer mellem det sfæriske og P4-poppen

Se videoen her:


ANNONCE