Nyhed

VIDEOPREMIERE: Se musikvideoen til Hannah Schneiders nye single

GAFFA.dk – alt om musik

Singlen er fra hendes kommende album, der er direkte inspireret af dansk digters lyrik om havet

Den danske sanger og sangskriver Hannah Schneider har netop udgivet sin nye single "We Will Be The Only Sound in the World". Singlen er den første fra hendes kommende album Ocean Letters, der udkommer i september 2022. Sammen med singlen udgiver Schneider en musikvideo, som er et portræt af menneskets og havets forhold til hinanden. Se musikvideoen nederst i artiklen.

"We Will Be the Only Sound in the World" markerer en ny, sonisk vej for Hannah Schneider, hvor hendes stemme og klaveret er i fokus. I skabelsesprocessen af singlen har Schneider spurgt sig selv: Hvis havet kunne fortælle historien om alt, hvad det har været vidne til, hvordan tror du, det ville tale? I en pressemeddelelse forklarer Schneider om betydningen bag sin nye single samt det kommende album.


"Det er den første single fra mit kommende album Ocean Letters - et album, der er tematisk inspireret af den danske digter Siri Ranva Hjelm Jacobsen og hendes lille bog Havbrevene, som er en brevveksling mellem Middelhavet og Atlanterhavet, der skriver sammen om verdens udvikling, som den ses fra oceanerne.

- Denne sang er skrevet fra konkyliens perspektiv, der fortæller sin historie om sandkorn og bølger, der gennem tiderne har sat sine aftryk. Sangen blev skrevet under lockdown i Danmark i januar i år og afspejler mit syn fra min muslingeskal - følelsen af en pandemisk stilhed med pludselig mangel på flyvemaskiner og trafiklyde, som ellers altid havde været lydbilledet i min urbane oase,” siger Hannah Schneider. 

I en pressemeddelelse fortæller Tine Reingaard, der har instrueret musikvideoen, om tilblivelsen af videoen: ”Jeg har ønsket at undersøge en særlig form for længsel, som jeg selv kender rigtig godt. Længslen efter en tilstand, hvor både mennesket og Jorden trives. Filmen viser i én forstand et naivt forsøg på at genskabe forbindelsen til naturen. Men den skildrer samtidig en simpel og ydmyg gestus, affødt af en oprigtig respekt for naturen. En lyttende position. En poetisk kalden, der anerkender, at det menneskelige intellekt er begrænset".


Hannah Schneider er også kendt som den ene halvdel af duoen AyOwA, hvor hun sammen med Nicolai Kornerup har fået en vis succes udenfor Danmarks landegrænser. Hun udgør også en del af duoen Philip | Schneider sammen med Josephine Philip (Darkness Falls).

Hannah  Schneider har tre soloalbum i baggagen, har været nomineret til adskillige danske musikpriser og har optrådt over hele Europa, Storbritannien og Amerika med sine fængende solooptrædener, hvor hun live-sampler, looper og skaber legende lydlandskaber på scenen. Derudover har hendes stemme optrådt i flere film og tv-serier blandt andet i DR-serien Herrens Veje.

LÆS OGSÅ: AyOwA – Danske eremitter


Se musikvideoen til Hannah Schneiders nye single "We Will Be the Only Sound in the World" lige her:

ANNONCE