Nyhed

Spotify: Disse sange bliver sommerens hits

Spotify har taget et kvalificeret kig i krystalkuglen og giver et bud på sommerens ti varmeste hits

Man kan sige meget om streaming-giganter som Spotify. Men de har gjort det væsentligt enklere at danne sig et billede af tidens musikalske tendenser - inklusive overraskende fænomener som et 37 år gammelt Kate Bush-nummers pludselige himmelflugt.

I efteråret 2021 lancerede Spotify en hjemmeside, hvor man som bruger kan dykke ned i den genererede statistik i form af hitlister inden for en række forskellige kategorier. Hjemmesiden opdateres ugentligt og byder også på lokale hitlister, så du for eksempel kan følge med i, hvad der hitter på Frederiksberg og i København lige nu.

Nu har streaming-sværvægteren så også kastet sig ud i at spå - de har nemlig offentliggjort en liste med deres bud på, hvilket ti sange, der vil stå tilbage som lyden af sommeren 2022.

"Listen er baseret på data fra danske lyttere og musikredaktørernes ekspertise," forklares det i en pressemeddelelse, som uddyber:


"Lytterdataen handler blandt andet om, hvordan udviklingskurven for hver sang og kunstner har set ud, og hvordan danske lyttere har reageret på sangene i forhold til, hvor længe de har lyttet, og om sangene er blevet tilføjet til brugernes playlister." 


På Spotifys liste figurerer - måske ikke så overraskende - flere af tidens mest populære, danske popnavne, herunder festivalaktuelle favoritter som Tobias Rahim, Jada og Drew Sycamore.

LÆS OGSÅ: Nu kan Spotifybrugere få en playliste med deres fantasiopstilling af kunstnere

“I år bliver sommeren domineret af danske artister med enkelte internationale undtagelser," udtaler Nønne Sif Hoffmeyer, der er musikredaktør hos Spotify i Danmark og fortsætter:  


"Mest af alt kommer vi til at bade og feste til lyden af Tobias Rahim, Kesi og Drew Sycamore. Tobias er Danmarks mest lyttede artist lige nu, og hans singler vinder ekstra indpas, når han turnerer på de store festivaler hen over sommeren. Tobias’ største sommerhit bliver formentlig Feberdrømme i Dubai”, siger Nønne Sif Hoffmeyer og tilføjer:

“For nylig har Kesi udgivet sit tredje album, der er fyldt med gæsteartister og sommersange om kærlighed. Skør for dig, der er lavet i samarbejde med Jada er et oplagt sommerhit. Også Drew Sycamores 80’er-inspirerede Electric Motion rammer den nostalgiske tidshånd, der hitter i dansk pop lige nu, så den har potentiale til at blive et sommerhit.” 

Disse sange forventer Spotifys musikredaktion bliver år 2022s sommerhits: 


ANNONCE