Nyhed

37 år gammel Kate Bush-sang topper hitlisten i flere lande

"Running Up That Hill" storhitter efter at have været brugt i succeserien Stranger Things

Tidligere på måneden kunne vi fortælle, hvordan Kate Bushs 1985-hit "Running Up That Hill (A Deal With God)" oplever en bemærkelsesværdig renæssance, efter at sangen har spillet en stor rolle i fjerde sæson af Netflix-tv-serien Stranger Things, der havde premiere 27. maj.

På tre dage steg streamingen af ​​sangen med 8.700 procent på Spotify, oplyste tjenesten. Og nu er Bushs gamle hit minsandten kravlet hele vejen til toppen hitlisten i både England, New Zealand, Schweiz og Australien - til Bushs egen glæde og overraskelse. 

"Jeg er overvældet af omfanget af den kærlighed og støtte, sangen modtaget, og det hele sker meget hurtigt - som om det bliver drevet af en slags naturkraft," lød det i en udtalelse fra den årige sangerinde, som blev offentliggjort søndag.


LÆS OGSÅ: Kate Bush storhitter igen – her hendes historie

"Jeg må indrømme, at jeg er temmelig rørt over alt det her. Mange, mange tak for at bringe sangen på førstepladsen på en så uventet måde," lyder det videre fra Bush, som samtidig sender en hilsen til folkene bag Stranger Things-succesen:

"I den seneste sæson står karaktererne over for mange af de samme udfordringer, som eksisterer ude i virkeligheden lige nu. Jeg tror, at brødrene Duffer (skaberne af Stranger Things, red.) har rørt folks hjerter på en særlig måde i en tid, som er utroligt svær for alle – især yngre mennesker," skriver Bush.


Det er anden gang, Kate Bush topper den engelske singlehitliste. Første gang var med debutsinglen "Wuthering Heights" i 1978, hvilket har givet Bush en lidt særegen rekord, da hun er den kunstner, der har haft to nummer 1-hits i England med størst afstand i tid – 44 år.

"Running Up that Hill" ligger i denne uge desuden nummer 4 på den amerikanske singlehitliste, hvilket er Bushs bedste placering i USA nogensinde.


ANNONCE