Nyhed

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

GAFFA.dk – alt om musik

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær first mover med GAFFA i baghånden. 

Rebecca Lou – Dreamgrrrl

Rebecca Lou har gjort det igen. Med en på én gang rå, blid og meget melodisikker vokal leverer hun på sin nyeste single ”Dreamgrrrl” et hit, der holder et højt tempo og har et omkvæd, der går rent ind – og bliver siddende. 


Yungblud - The Funeral

Yungblud går i graven med et smil på læben på den nye single “The Funeral”. Den unge brite er som mange andre lige nu gen-inspireret af 90’ernes altrock og 00’ernes poppunk og emorock og befinder sig på det nye nummer et spøjst, men velfungerende sted imellem My Chemical Romance og Billy Idol.

Sivas ft. Hans Philip – Deloreans


At Sivas og Hans Philip har god kemi, bevises endnu engang på nummeret ”Deloreans”. Der er gået noget tid siden, de to sidst slog pjalterne sammen, hvor hits som ”Stein Bagger”, ”Lige nu” og ”Tonede ruder” blev skabt fra deres fælles hånd. I ”Deloreans” bliver vi præsenteret for Hans Philip som en melodisk og melankolsk modvægt til Sivas’ rap, og det er simpelthen så behageligt at lytte til. 

Florence + The Machine – My Love

Lad os kalde det en glædelig nyhed for menneskeheden, at Florence + The Machine er tilbage med ny musik. Inderlig, dramatisk og powerful som altid leverer Florence Welch med sin sikre vokal et lige dele dansabelt og synth-tungt hit. 


Rammstein – Zeit

På nummeret ”Zeit” bliver tiden, fascinationen og længslen omkring død og tiden, der har været, behandlet. Nummeret er ligeledes akkompagneret med nyheden om, at der den 29. april lander et nyt Rammstein-album med netop titlen Zeit. Og vi glæder os helt vildt. 

Kalaset – Kaos kan være smukt


Kalasets sympatiske rockpop kommer skarpt til udtryk på singlen ”Kaos kan være smukt”. Nummeret beviser, at bandets dansksprogede tekstunivers hele tiden veksler mellem det underfundige og det storladne, alt imens man på den musikalske side får en pludselig trang til at lade kaos være kaos og bare danse det velkomment. 

Soon – Watermelon Girl

”Watermelon Girl” er et nummer, du uden tvivl gerne vil have på din forårsplayliste. Det melodiske univers er energisk og opløftende, samtidig med at det bare er helt igennem rart at lytte til. Smid det på under din næste cykeltur i solskinnet, eller når du drikker iskaffe på din franske altan. 


Pil – Ingenting jeg hellere vil

Pil spytter det ene velklingende hit ud efter det andet. ”Ingenting jeg hellere vil” bliver et lille opgør med hendes velkendte og mere sårbare lyd, hvor der her er skruet op for poppen og energien. Et nyt univers, der også klæder Pils store sans for at flette lyd, tekst og melodier dygtigt sammen. 

Joyce – Se mig
Joyce har været temmelig produktive og har knap to år efter deres debutalbum udgivet et nyt. Og du kan lige så godt begynde at elske det. Musikalsk befinder vi os i de alt-rockede 90’ere, og den hurtige ”Se mig” er ingen undtagelse, der i nogen grad dyrker den quiet-loud-quiet-æstetik, som Nirvana og før dem Pixies markerede sig så stærkt med i slut-80’erne og start-90’erne.


Pauline – At leve

Pauline vil bare gerne leve. Og vi vil gerne leve inden i i Paulines musikalske og lyriske univers, så vi er henrykte over, at hun igen har smidt en energisk banger af sted. Hendes tredje single ”At leve” bliver endnu et ørehængende nummer, du får på hjernen, uden at du bliver irriteret over det. 

Bathsheba – Surrender


I 2020 brød danske Bathsheba gennem lydmuren i en sådan fart, at man blot kunne se måbende til. Der var dømt ægte girl power. Den slags, Spice Girls ville være stolt af. Og Bathsheba påtog sig en karakter som en ægte fuckboy slayer, som vores anmelder beskrev det. På ”Surrender” leverer hun en lige dele skrøbelig og ekstremt sikker vokal. 

Sigrid – It Gets Dark

Det bliver faktisk lidt mere mørkt på Sigrids nye single, end det har været i hendes tidligere musikalske univers, der har været præget af høj energi og glade toner. ”It Gets Dark” er stadig energisk, men en kende mere dramatisk og dog efterlader Sigrid mere empowering end nogensinde.


LÆS OGSÅ: Programmet for dette års Fredagsrock i Tivoli er klar

 


ANNONCE