Nyhed

Musikmuseet inviterer til tre dages metalfestival

GAFFA.dk - Alt om musik

Musikmuseet under Nationalmuseet afholder endnu en gang metalfestivalen Hva’ Helved senere på måneden

Musikmuseet inviterer for tredje gang til tre dages død og ødelæggelse med metalfestivalen Hva’ Helved. Festvalen sætter spot på metalmusikken og de fænomener og den kultur, der knytter sig til den. I år kan man opleve blandt andre GAFFA-Pris-nominerede MØL (billedet) samt LAMERNTARI og KATLA samt talks med HEILUNG og Nationalmuseets egen direktør Rane Willerslev. Derudover kan man opleve fotos og udstilling af genstande fra Heilungs storslået scenografi.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2022: Og de nominerede er…


Projektet kommer i stand med hjælp fra frivillige ildsjæle fra metal- og rockmiljøet, der generelt har en meget passioneret fankultur. Hva’ Helved’ er kulturen, der hylder musikken, det hele er bygget op omkring. Et fokus på alt den magi, kærlighed og hengivenhed, der er at finde i den særligt dedikeret metalkultur i Danmark og norden, i skøn forening med Musikmuseets rammer.

Museumsinspektør fra Musikmuseet Anders Haahr udtaler:

”Vi er stolte af vores samarbejde med de frivillige kræfter fra metalmiljøet. Uden dem kunne vi ikke få den aktualitet og mangfoldighed i programmet, som vi igen i år har på plakaten. Det er ekstremt spændende at sætte en festival op i samarbejde med et så levende og dedikeret miljø. Vi syntes også, at det samtidshistorisk klinger på den helt rigtige måde at sætte dødsmetal og Nationalmuseum sammen”


Dato: 17. til 19. marts 2022.

Musikmuseet - Rosenørns Allé 22, 3. sal, 1970 Frederiksberg C⠀

Hva’ Helved’ 2022 er blevet til med støtte fra Frederiksberg Fondet


ANNONCE