Nyhed

The Arcane Order får ny frontfigur fra Møl – deler ny video og koncertdatoer

GAFFA.dk – alt om musik

Kim Song Sternkopf fortæller GAFFA om sin nye rolle - og dens betydning for arbejdet i Møl

Metalgruppen The Arcane Order har netop annonceret ny frontfigur i skikkelse af Møl-sangeren Kim Song Sternkopf. Bandet er desuden klar med en musikvideo til det nye nummer ”Cry of Olympus” fra det kommende album, Distortions From Cosmogony, samt de første koncertdatoer med Sternkopf i front.

Den 25. februar 2022 giver The Arcane Order koncert på Stairway i København med Deadnate som support. Dagen efter, den 26. februar, lægger gruppen vejen forbi Radar i Aarhus. Der er endnu ikke annonceret support til koncerten på Radar.


I en skriftlig kommentar til GAFFA udtaler Sternkopf følgende om begyndelsen på samarbejdet med The Arcane Order:

– Flemming og jeg har over en lang række måneder skrevet sammen siden sommeren 2018 på baggrund af Bastian Thusgaards opfordring om at kontakte mig med henblik på at medvirke på den nu kommende plade Distortions From Cosmogony, jeg har været med til at skrive. Jeg har været stor fan lige siden The Machines of Oblivion fra 2006 fra dengang, hvor jeg pløjede folkebibliotekets cd-samling eller den lokale Stereo Studio igennem minimum 1-2 gange om ugen for at finde ny musik.

I første omgang takkede musikeren ellers tusind tak, men nej tak, idet han stod midt i udgivelsen af pladen Jord med Møl. Et par velproducerede demoer med Thusgaards trommer gjorde dog, at Sternkopf, efter egne ord, ”blev så hooked på sangene, at jeg simpelthen måtte være en del af det!” Sangeren fortæller:


– Jeg brugte faktisk meget af nedlukningen på både at færdiggøre Diorama (album med Møl, red.) og samtidig pusle med vokalen og lyrikken til den kommende fjerde fuldlængde – det var et friskt pust med masser af plads og råderum til at dyrke min kærlighed for teknisk, mørkt og episk dødsmetal.

LÆS OGSÅ: Hatesphere, All Trays For Venom og The Arcane Order: VoxHall, Aarhus

På trods af, at han i første omgang takkede pænt nej, er Sternkopf således glad for, at samarbejdet alligevel blev en realitet.


– Jeg er glad og taknemmelig for, at Flemming var så vedholdende i at tro på, at vi nok skulle lykkedes med at komme i mål med pladen. Det har været en fornøjelse at få lov at spille lidt med voldsomheden og alsidigheden i mit vokalregister inden for growl – det får jeg ikke dyrket lige så meget i Møl.

Sternkopf fortæller, at han har lyttet til Flemming af resten af det, der dengang hed Scavenger og som i dag hedder The Arcane Order, mens han selv har spillet i andre bands, og at han, ligesom mange af sine medmusikere, anså Flemmings sangskrivning for at være ”i en helt anden international liga end de samtidige 00’er metal bands.”

– The Arcane Order har en særlig plads i mit hjerte, hvor alt det voldsomme, ekvilibristiske, tekniske og episke, jeg har dyrket i dødsmetalen siden mine teenageår, har fået simpelthen ultimativt råderum, beretter sangeren og tilføjer:


– Der er derfor noget helt specielt ved at få lov til at spille med én af mine helte fra mine ungdomsår. Hans musik fik mig i de påvirkelige ungdomsår, og så er det bare noget vildt fedt at få lov at både få så stor frihed til at tage mig tiden til at udforme et stærkt tematisk koncept i tekstuniverset og tilmed at arbejde sammen med så habile og garvede musikere som Kasper Kirkegaard fra Hatesphere og Bastian Thusgaard fra Soilwork. Bandet er på mange måder en stærkere og mere robust størrelse i dag, også på grund af et godt og solidt samabrjede med min gode ven og manager Trine Hessner Ulrich (Account The Beat, Deadnate, Fallulah, Livløs, Feather Mountain).

Men betyder musikerens nye rolle i The Arcane Order så, at han stopper som forsanger i Møl?

– Det betyder på ingen måde, at jeg stopper i Møl, forsikrer Sternkopf. Han tilføjer i den forbindelse:


– Jeg har også fundet ud af, at jeg står et andet sted overskudsmæssigt i dag til at kunne veksle mellem de to bands. Der er en forståelse for alle i bandet (The Arcane Order, red.) om, at de respektive hovedbands (Hatesphere, Møl, Soilwork) tager prioritet i sæsoner, men det er klart en fordel at mærke, at arbejdsmoralen er høj i The Arcane Order. Det er et team med erfaring og nerve nok til, at jeg er overbevist om, at vi nok skal få tid til at komme ud og vise metal-Danmark, at de har noget endnu vildere i vente med The Arcane Order.

GAFFA bragte for nylig et stort interview med Møl, som tidligere denne måned udgav deres andet album, Diorama. Albummet blev modtaget med flotte fem ud af seks stjerner.

LÆS OGSÅ: MØL-INTERVIEW: Ud af puppestadiet


The Arcane Order består af en samling danske musikere, der gennem de sidste 20 år hver især har markeret sig på den internationale metalscene, men som har deres hjerte i det fælles projekt.

Bandet udgav deres debutalbum The Machinery of Oblivion i 2006. Ti år senere, i 2016, tog gruppen en pause i forbindelse med rekruttering af nye bandmedlemmer.

Ud over den nye tilføjelse i form af sanger Kim Song Sternkopf har The Arcane Order også et nyere medlem i form af Bastian Thusgaard. Thusgaard er desuden trommeslager i svenske Soilwork, hvor han har turneret vidt og bredt.


Herudover består The Arcane Order af grundlægger, sangskriver og lead-guitarist Flemming C. Lund samt guitarist Kasper Kirkegaard. Ensemblet er netop blevet færdig med deres fjerde studiealbum, som er produceret af Jacob Hansen. 

Gruppen, som har udgangspunkt i death og thrash metal, præsenterer på den kommende plade en mere progressiv og black metal-inspireret lyd. Albummets mørke stemning underbygges med melodiske flader, hvor der blandt andet er plads til keyboard og øvrige effekter.

Distortions From Cosmogony behandler begreberne dæmoniseringer og forgudelser og er blandt andet insprieret af græsk mytologi. Pladen fokuserer på menneskets kamp mellem fri vilje og autonomi samt behovet for tryghed, som opsøges gennem helte, monarker og guddomme.


Se den spritnye video til ”Cry of Olympus” her:

LÆS OGSÅ: Steppeulven 2022 er klar med de første liveoptrædener og dato


ANNONCE